Tips og triks for Traktor 3

Native Instruments 'Traktor 3 er den mest populære og lett-å-bruke DJ programvare tilgjengelig på markedet. Programvaren er det beste valget av mange profesjonelle digitale DJs, men det enkle grensesnitt og omfattende liste over funksjoner gjør det til et flott utgangspunkt, selv for amatører bare å komme inn i spillet. Lær noen nyttige tips og triks for Traktor 3 og starte din DJing karriere av til høyre.

Planlegge på forhånd

Det beste tipset enhver profesjonell DJ kan gi deg er ganske enkelt dette: plan fremover. Det er ikke nødvendig å helt kartlegge din sett eller selv å skrive noe ned for referanse, men å ha en god idé om stil og stemning i musikken du ønsker å spille vil gjøre velge neste sang lettere hver gang. Når du får den første konserten, spør deg selv hva slags mennesker vil være til stede og hva slags musikk de kanskje har lyst. Dette skal hjelpe deg begrense dine valg på forhånd slik at du ikke blir febrilsk leter hele musikkbiblioteket på åstedet.

Reading kurver

Premisset bak Traktor 3 er at den viser deg hva som skjer i musikken gjennom kurvene som vises på skjermen. Ofte programmet vil følge dette visuelt med en "beat grid", eller serie av linjer over musikken til å vise deg downbeat. Lytt til låtene som de spiller og ta hensyn til kurvene at de genererer. Å kunne plukke ut når som cymbal crash kommer til å treffe kan bety forskjellen mellom en smidig overgang og en grov en.

Endre Pace

Bytte fra en tempo til en annen er en av de vanskeligste oppgavene for enhver DJ, rett og slett fordi det er ingen enkel måte å gjøre det uten å forstyrre sporet av det gjeldende sporet. Når du lager et stort tempo hopp (høyere enn 5 slag per minutt), som ligger en kort sløyfe på fjerde beat av det gjeldende sporet. Bruk Traktor innebygd filter for å snu denne sløyfen inn i en dramatisk bygge. Når du og ditt publikum er klar, slipper filteret, stoppe det første sporet og spille den andre.

EQ Carving

Følg nøye med på de lyd lydstyrke (dB) meter i sentrum av Traktor grensesnitt. Med kryss-fader i sentrum, har begge sporene så høyt som kan bli slitsomt til lytternes ører. For å bekjempe dette problemet, samtidig som den relative volumet på sett høy, bruke den innebygde equalizer å kutte ut de lave frekvensene til sporet du mikser inn. Som du visne mellom sangene, gradvis bringe den lave enden tilbake igjen. Når det gjøres riktig, gir dette en sømløs overgang uten å sprenge høyttalerne i lydsystemet.