Tips og triks for Windows Vista Basic Ytelse

Windows Vista er et populært operativsystem produsert av Microsoft som kommer i flere versjoner som Vista Home Basic, Home Premium og Business og Ultimate. Hvis din PC med Windows Vista kjører saktere enn du ønsker, er det mange triks som kan bidra til å forbedre ytelsen uavhengig av hvilken versjon av Vista du bruker.

Anti-virus

Hver PC som har en aktiv Internett-tilkobling bør ha en fullt oppdatert anti-virus program installert. Anti-virus programvare hjelper blokk og oppdage mulige trusler mot datamaskinen din som kan hemme ytelsen dersom de infisere maskinen din. Gjennomføre regelmessige system skanninger med et anti-virus program kan bidra til å sikre at systemet er i drift så raskt som mulig.

Windows Defender

Windows Defender er en anti-spyware og anti-malware verktøy innebygd i Vista operativsystem. Dette verktøyet kan brukes i tillegg til en anti-virus program for å skanne for ondsinnede dataprogrammer. For å få tilgang til Defender, klikker du på "Start", "Control Panel" og deretter "Windows Defender".

Hard Drive Optimization

Hvis harddisken inneholder for mye data, kan det tregere datatilgang hastighet og øke tiden det tar å starte opp systemet og starte programmer. Slette gamle filer du ikke lenger bruker, og fjerne gamle programmer kan frigjøre diskplass og bedre tilgang tid. Windows Vista har også verktøy som Diskopprydding og Diskdefragmentering som kan hjelpe deg med å rengjøre harddisken. Diskopprydding kan automatisk slette unødvendige og midlertidige filer mens Diskdefragmentering reorganiserer data på harddisken for å øke ytelsen. kan nås både verktøy i "System Tools" -mappen. Klikk "Start", "Alle programmer," "Tilbehør" og deretter "System Tools."

Readyboost

Readyboost er funksjonen tilgjengelig for alle versjoner av Vista. Ifølge Microsoft, gir Readyboost brukere å bruke ikke-flyktig flash-minne, slik som på en Universal Serial Bus (USB) flash-stasjon, for å forbedre ytelsen uten å måtte legge til ekstra minne "under panseret" (ekstra random access memory). For å få tilgang Readyboost oppsettet, kobler du en flash-enhet til PC-en, klikker du på "Start", "Computer", og deretter høyreklikk på flash-stasjonen i systemet stasjonen listen. Velg "Properties", og klikk deretter på "Readyboost" fanen.

multitasking

Windows Vista kan kreve mer RAM enn Windows XP til å fungere problemfritt. Jo flere programmer du kjører samtidig, jo mer stress du vil plassere på din RAM. Begrense multitasking ved å bare kjøre ett program om gangen kan forbedre datamaskinens ytelse. Avbryte prosesser på oppgavelinjen også kan frigjøre RAM og forbedre ytelsen.

Oppstartsprogrammer

Windows Vista vil starte bestemte programmer så snart du starter opp PCen. Hvert program som startes ved oppstart vil gjøre booting ta lengre tid og bruke opp RAM når datamaskinen kjører. For å endre oppstartsprogrammer, klikk "Start," type "msconfig" i søkeboksen, trykk "Enter", klikk på "Startup" fanen, og deretter fjerne merkingen i boksene ved siden av programmer som du ønsker å holde fra å starte opp automatisk, og klikk "Søke."