Tips om å beskytte identiteten på Internett

Tips om å beskytte identiteten på Internett


Internett er et nyttig, men like potensielt farlig sted, og hver dag millioner av brukere over hele verden står i fare for å ha sin identitet og personlig informasjon misbrukt av kriminelle. Hvis du er en Internett-bruker, må du også vokte seg for personlig innhold, for eksempel sosiale nettverk profiler, havner i feil hender.

online CV

Plenty av jobbsøkere plassere sine CVer på karrieren søk nettsteder, håper potensielle arbeidsgivere vil ta kontakt. Dette kan potensielt ha negative konsekvenser dersom din nåværende arbeidsgiver, for eksempel finner din CV på nettet. Prøv å minimere hvor mye en outsider kan finne ut om deg fra din CV ved å gi et mobiltelefonnummer i din kontaktinformasjon, snarere enn en hjemmeadresse og nummer. Ikke gi ut din nåværende virksomhet e-postadresse; i stedet bruke en webbasert adresse for eksempel en Hotmail eller Google konto.

Bruke krypterte nettsteder

Wi-Fi hotspots på offentlige steder er svært godt egnet for Internett-tilgang når du virkelig trenger å komme raskt på nettet, men disse nettverkene kan gi tilgang til din personlige informasjon til tredjepart. Når du bruker et offentlig nettverk, sikre at nettsteder du oppgir personlig informasjon til er kryptert for å beskytte dine data, enten de er sosiale nettverk, e-post eller bank nettsteder. Krypterte nettsteder bruker ofte prefikset "https" i sin web-adresse og vise et låseikon. Mange nettsteder vil imidlertid kryptere bare påloggingssiden og så noen sider etter som kanskje ikke er like sikker. Også unngå å bli undertegnet i en konto permanent; du vil holde dine detaljer tryggere hvis du logger ut etter bruk.

Holde oppdatert

Webområder som er utformet for å hacke din identitet og virus som stjeler informasjon blir ofte oppdaget av nettleseren, eller anti-virus programvare, slik at du kan holde klar av trusler. Siden nye trusler blir født hele tiden på Internett skjønt, er din identitet aldri virkelig trygg med mindre du holde datamaskinen up-to-date med de siste oppgraderingene.

Juster Nettverksinnstillinger

Mange brukere av sosiale nettverk viser en rekke opplysninger om sin identitet på sine profilsider. Mens disse sidene er vanligvis bare synlig for folk du stoler på, vil standardinnstillingene for noen nettsamfunn vise fremmede informasjonen kan du ikke vil at de skal se. Husk å justere sikkerhetsinnstillingene på disse nettstedene for å sikre personvernet.

passord

Du er sannsynligvis å holde passord for en hel haug med nettsteder. Hvis en outsider klarer å knekke en av disse passord og få tilgang til kontoen din, han vil nok prøve det samme passord på andre kontoer du eier andre steder, så holde passordene annerledes. Du bør også systematisk endre passordene dine. Ikke velg opplagte passord enten; noe som din beste venns navn vil være lett å gjette.