Tips om Foto Utskjæringer i Photoshop

Tips om Foto Utskjæringer i Photoshop


Mange liker å bruke Photoshop til å kutte seg selv eller andre ut av bildene sine. De kan deretter bruke utskjæringer til mange formål, fra å lage collager til å lage gratulasjonskort. Men nøkkelen til å skape disse utskjæringer bruker valgverktøyet for å velge objektet du vil bruke. Det er flere tilnærminger til dette.

Magnetisk Selection Tool

Et godt verktøy å bruke når du ønsker å gjøre en rask cutout som ikke krever en perfekt kant er "Magnetic Polygon" markeringsverktøy. For å velge dette verktøyet hold deg museknapp på "Lasso" markeringsverktøy i verktøylinjen og "Magnetic" verktøyet vil dukke opp nedenfor som ett av alternativene. For å bruke verktøyet, klikker du i nærheten av en kant (for eksempel et ansikt) der du ønsker å foreta et valg. Deretter fortsetter klikk på en linje langs kanten. Du vil se mens du arbeider at linjen mellom det punktet du plukke beveger seg, justerer seg selv til kanten. For å lukke valget, klikker du igjen på det første punktet du opprettet. Du kan bruke "Kopier" og "Lim inn" funksjonen under "Edit" for å kutte ut dette valget og plassere den i et annet dokument eller en annen plassering i samme dokument.

Pen Tool

For en mer presis valg der du har mer kontroll, kan du bruke "Pen" verktøyet. For å bruke dette verktøyet, kan du klikke langs kanten av objektet (akkurat som med den magnetiske markeringsverktøy). Utvalget trenger ikke å være perfekt. Lukk valget ved å klikke på det første punktet. Deretter velger du "Konverter Point" verktøyet og bruke den til å velge et av punktene. Du kan justere stolpene på hver side av punktet for å endre kurven. Gjør dette for alle punktene for å perfeksjonere valg. Bruk deretter "Kopier" og "Lim inn" funksjonen for å flytte valget.

Hurtig Mask Function

Hvis du har å gjøre et utvalg av noe som kan ha en rekke hull i den, for eksempel hår, bør du bruke "Quick Mask" -funksjon. Gå til bunnen av verktøylinjen og klikk på "Quick Mask" -ikonet. Bruk deretter "Brush" verktøyet for å male over de områdene du ønsker å velge. Hvis du har mindre områder som du trenger for å få til (løs hårlokker) kan du gjøre børsten så liten som du trenger og zoome inn for å få disse. Klikk "Quick Mask" igjen. Så under "Valg" i menyen invertere utvalget. Nå kan du "Kopier" og "Lim inn" valget.