Tjenester som kan redusere en PC

Hver gang du slår på datamaskinen, starter datamaskinen enkelte programmer i bakgrunnen. På Windows-PCer disse bakgrunnsprosesser kalles Windows "Tjenester", og de kjører uten behov for brukerundersøkelser. Windows Services kan bremse ned en datamaskins normal drift; alle tjenester krever minne for å kjøre og hvis for mange tjenester kjører det kan føre til datamaskinen lag. Noen Windows-tjenester er nødvendig, men andre kan være overflødig hvis du ikke bruker dem.

Antivirus tilhørende tjenester

Antivirusprogrammer er utviklet for å tillate brukere å skanne sine systemer for skadelige programmer som virus og ormer. Noen antivirusprogrammer inkluderer sanntidsbeskyttelse som kjører hele tiden som du bruker datamaskinen. Disse funksjonene kan bidra til å oppdage mulige trusler som du bruker datamaskinen og kan varsle deg om trusler når de bruker Internett. Tjenester knyttet til antivirusprogrammer kan føre til en datamaskin til å kjøre saktere. Hvis PC-en ikke er koblet til et nettverk, antivirus tjenester er ikke nødvendig.

Windows Defender

Windows Defender er et spyware og adware fjerning verktøyet som følger med Windows Vista og Windows 7. Den primære hensikten med Windows Defender er å drive systemet skanner for å fjerne spyware og adware, men Windows fortsatt kjører en tjeneste i bakgrunnen for forsvarer som kan bruke opp systemressurser.

Windows-brannmur

Windows brannmur er en annen Internett-sikkerhet program som er innebygd i Windows Vista og Windows 7. Hensikten med en brannmur er å blokkere uønsket kommunikasjon som kan inneholde skadelige data. Microsoft anbefaler at brukere kjører en brannmur til enhver tid for å forhindre dårlig data, men hvis du kobler til Internett via en ruter du allerede er trolig beskyttet av ruterens brannmur. Mange brukere har også tredjeparts brannmur programvare som kan brukes i stedet for Windows-brannmuren.

NVIDIA Display Driver service

NVIDIA skjermdriveren tjeneste er en tjeneste som kan kjøres på PC-en din hvis du bruker et NVIDIA merkevare skjermkort. Denne tjenesten lar deg bruke spesielle funksjoner knyttet til NVIDIA Desktop. Men hvis du ikke bruker disse funksjonene tjenesten kan være unødvendig, og den kan bruke opp en betydelig mengde systemressurser.

betraktninger

Windows-tjenester kan aktiveres eller deaktiveres ved hjelp av en "Tjenester" -menyen. For å få tilgang til denne menyen, klikk "Start," type "Tjenester" i søkeboksen, og klikk deretter "Tjenester" i søkeresultatene feltet. En liste over alle datamaskinens tjenester vises med gjeldende status for hver tjeneste. "Beskrivelse" feltet gir generell informasjon om hva hver tjeneste gjør.