Toshiba Laptop Demontering InstruksjonerSelv om det er aldri en god idé for en amatør å forsøke å reparere en Toshiba laptop "under panseret", det er omstendigheter der ty til gjør-det-selv-metoden er det eneste alternativet. Profesjonelle bærbare reparasjoner kan være dyrt og med god grunn: laptop "kirurgi" er vanskelig. Men med god planlegging og forskning, er det mulig for en person hendig med elektronikk for å demontere og gjøre noen reparasjoner på en bærbar datamaskin.

Forskning

En stor del av materialet er tilgjengelig på internett om demonterings instruksjoner for de fleste bærbare datamaskiner, inkludert Toshibas. Noen nettsteder har videoer. Du kan også laste ned servicemanualer som enten inneholder steg-for-trinn-instruksjoner eller skjemaer for å illustrere hvordan den bærbare datamaskinen er montert. Forsøk aldri å demontere en bærbar PC uten først å forske på merke og modell. Hvis du ikke kan finne noe informasjon knyttet til din laptop, ville det ikke være en god idé å fortsette. Som desarmere en bombe, bærbare PC-er nådeløse av de feilene som sannsynligvis vil bli gjort når du ikke har reconnoitered landskapet.

Preparat

Gjennomføre laptop kirurgi på en stor clean desk overflate som er godt opplyst Legg ned en gummimatte eller annet mykt materiale for å unngå riper i plastkoffert dekker. Utstyr deg med liten gullsmed skrutrekker, både Phillips og flathead typer, og fine pinsett. Et forstørrelsesglass er et must. Et digitalt kamera og ark og tape er også nyttig. Sett av mer enn en time av sammenhengende tid for operasjonen. Har noen reservedeler på hånden.

Følge med

Etter dine ressurs guider eller service manual, begynner å demontere den bærbare datamaskinen. Ta ut batteriet, harddisken og den optiske stasjonen først og sett dem til side. Snu laptop over og begynne å fjerne skruene som finnes på bunnen. Som du fjerne en gruppe identiske skruer, tape dem til et ark med "plot" papir og skrive et notat til deg selv "Trinn 1: Case-skruer, 8." Ta digitale bilder eller lage diagrammer for å minne deg selv om hvordan saken eller komponenter så på plass.

Drilling I

Fortsett å fjerne skruer og små deler som kommer bort når skruene blir frigjort og tape / etikett dem på tomten papir. På et tidspunkt vil du være i stand til å løsne tastaturet fra hovedkortet ved å slippe den lille båndkabelen fra sin plastpluggen. Etter hvert de to deler av plasthuset rundt den bærbare vil begynne å trekke seg bort fra hverandre. Du må kanskje forsiktig napp eller lirke disse to halvdelene fra hverandre. Hvis huset motstår fjerning, en liten skrue-sted-er fremdeles holder de to halvdelene til hovedkortet. Noen av disse skruene kan være nesten umulig å se eller finne. Ikke tving noe på en laptop. Når alle skruene er utgitt, delene kommer gratis med lite problemer. Husk å ikke fjerne noe fra laptop "kroppen" før du har tatt digitale bilder som minne joggere.

Å gjøre reparasjoner eller bytte

Hvis du forventet å være i stand til å visuelt se hva som er galt med en laptop i denne demontert tilstand, kan du være i for en ubehagelig overraskelse: du vil ikke være i stand til å observere noe galt på hovedkort-krets nivå. Det er svært få bevegelige eller mekaniske deler under panseret som er selvbetjent vennlig. Du kan finne en strømadapter port boksen som har klikket av hovedkortet og vrir på som en dårlig tann i sokkelen. Men reparere dette selv er lite sannsynlig med mindre du er en ekspert elektronikk lodding pro. Hvis prosessoren er loddet til hovedkortet kontakten, også dette vil være umulig å erstatte. Men du kan oppleve at støv og rusk har samlet på kjøleribbe og vifte, som lett kan trekkes ut, og dette kan faktisk løse en overoppheting problem.

Montering

Bruke skjemaer tomt notater og fotografier, metodisk montere den bærbare i omvendt rekkefølge. Du må bytte ut alle skruene; ingen kan stå over på slutten. Noen skruer er "jording" skruer og må være på plass for den bærbare datamaskinen for å slå på igjen.
Plugg inn sammen igjen laptop og trykk på "On" knappen for å finne ut om operasjonen var en suksess.