Trådløst seriell kommunikasjon

Trådløst seriell kommunikasjon


Med trådløs teknologi blir stadig mer utbredt i dagens teknologimarkedet, kan det være lurt å bytte ut RS232 kabler med trådløs seriell kommunikasjon. Wired-enhet-til-enhet seriell kommunikasjon krever lange, potensielt farlige og ærlig stygge kabler som ikke alltid kan være skjult av syne. Kabelen må være like lang som avstanden mellom sender og mottaker, og kan være kostbart. Bluetooth og andre trådløse teknologileverandører har brakt kraftige trådløse serie adaptere til forbrukerne.

seriell kommunikasjon

Seriell kommunikasjonsanordning å sende en bit om gangen. RS232 er en protokoll for seriell kommunikasjon. Avsenderen sender biter i serie, som mottas i "First In First Out" rekkefølge. Tradisjonelt er RS232 adaptere brukes for seriell overføring mellom datamaskiner og modemer eller mus. Noen ulemper med kablet seriell overføring omfatte store kabler som gir en rotete utseende, kravet om kabling på steder som er vanskelig å nå og begrensninger på avstanden som RS232 signaler. Videre må du gjennomføre dyre serie multi-port løsninger for å koble en eller flere datamaskiner til datainnsamling enheter som CNC maskiner, PBX og timecards. Erstatte tradisjonelle RS232 adaptere med trådløse kolleger og eliminere kabelen helt.

OSI referansemodell

Trådløs overføring følger OSI referansemodell og implementerer trådløse versjoner av protokoller på hvert lag foreslått, nemlig den fysiske, data-link, nettverk, transport, session, presentasjon og applikasjons lag. Abstraksjon starter fra applikasjonslaget ned til det fysiske laget ved avsenderen maskinen. Avsenderens fysiske laget konverterer digitale data til en rå analogt signal. Den mottagende maskin omdanner det analoge signalet til digitale data. Digitale signaler er ikke et alternativ i det trådløse mediet. I mottakeren hvert lag fra fysisk på opp til applikasjonslaget tolker signalene for mer og mer meningsfylt informasjon. Den rå signalene bli din webside eller en venns kontaktinformasjon på skjermen.

Utfordringer for et trådløst miljø

Ikke bare trenger du ekstra digital-til-analog konvertering og tilbake, må du unngå å miste data via signal fading, spredning og inter-symbol interferens, som er den sammenblanding av to nabo signaler. Trådløse algoritmer på de fysiske og data-link lagene løse disse problemene.

tilgjengelige enheter

Den trådløse Bluetooth-adapter er den mest kjente i det trådløse markedet. Willies Computer Software Co har utviklet en konfigurasjonsverktøyet for trådløs Bluetooth-adapter HdwBTRS232 som også inkluderer et kommandolinje automatisering skript for å konfigurere et stort antall adaptere samtidig. WCSC legger også antenner til Bluetooth-adapter for å øke den maksimale avstanden mellom to enheter fra 100 meter til 1000 meter. B & B Electronics produserer industrielle trådløse serielle servere.