Tre Typer av Computer Memory

Computer minne er betegnelsen som brukes for å skille chip-basert lagring fra langtidslagring, for eksempel harddisker eller flyttbare medier, for eksempel CD eller DVD. Minne refererer vanligvis til hovedminnet eller random access memory, men andre viktige typer minne inkluderer virtuelt minne, noe som er effektivt en utvidelse av RAM, read-only minne og elektrisk slett programmerbare read-only memory.

RAM

RAM består av kretser som er etset bort på små skiver av silikon eller et lignende materiale, kjent som mikrobrikker. Microchips i sin tur er ordnet i minnemoduler som kobles til hovedkortet, eller hovedkort, på datamaskinen. RAM brukes til å lagre programvaren som styrer bruken av datamaskinen, kjent som operativsystem, pluss programmer og data som datamaskinen bruker for øyeblikket. RAM er flyktig, noe som betyr at innholdet går tapt hvis strømmen til datamaskinen er slått av, eller programmet ved hjelp av data er stengt.

Virtuell hukommelse

Det er ikke teknisk mulig å kjøre ut av RAM, men hvis du åpner flere store programmer samtidig kan du nærmer deg grensen for fysisk RAM, forårsaker datamaskinen til å gjøre det dårlig. For å løse dette problemet, forbeholder maskinen en del av harddisken for det som kalles virtuelt minne. Virtuelt minne holder deler programmer og data til de skal brukes og selektivt utveksling, eller swapper, dem frem og tilbake med RAM. En harddisk er mekanisk enhet, så henter data fra virtuelle minnet er tregere enn å hente det fra RAM, som en elektrisk enhet.

rom

Read Only Memory er en type minne som holder fast, hard-kablet instruksjoner som forblir på plass selv når datamaskinen er slått av. Med andre ord, mens RAM er midlertidig og flyktig, er ROM permanent og ikke-flyktig. Instruksjonene som forteller datamaskinen hva du skal gjøre i løpet av oppstartsprosessen, ellers kjent som bootstrap program, blir holdt i ROM.

EEPROM

Elektrisk slett programmerbare read-only minne er en fleksibel type ROM, som kan slettes og omprogrammeres under programvarekontroll. Det faktum at det kan omskrives kan synes å være på kant med sitt navn, men EEPROM er vanligvis omskrives bare en gang i året eller så, sammenlignet med RAM, som er omskrevet mange ganger per sekund. EEPROM er vanligvis brukes til å holde basic input / output system - det grensesnitt som lar deg lage lavt nivå endringer i hovedkortet, Central Processing Unit, minne og andre enheter - av datamaskinen.