Trenger du et modem på datamaskinen?

En modem er en kommunikasjonsenhet for overføring av digitale data over telefonlinjer. Enheten endrer dataene inn lydsignalene at telefonsystemet kan forstå og deretter dataene er endret igjen slik at maskinen kan forstå det. Enheten er mest brukt i dag for å koble til Internett.

Koble til en Dial-Up Internet Service

Du trenger et modem på datamaskinen din hvis du vil koble til Internett ved hjelp av en ekstern tjeneste. I begynnelsen, tilkobling til Internett ved hjelp av et modem var svært vanlig og populært. I dag er det flere andre måter å koble til Internett.

Koble til en faksmaskin eller service

For å koble til en annen faksmaskin eller bruke datamaskinens faks programmet, vil du trenge et modem. Windows- og Mac-systemer har begge en samlet fax program innebygd i operativsystemet.

Tilkobling til en Telnet-tjenesten

Hvis du trenger å koble til en stormaskin bruker terminalemulering --- Telnet --- må du bruke et modem. Modemet gir en direkte forbindelse til større datasystemer.

Koble til en Bulletin Board System (BBS)

En oppslagstavle system (BBS) er en informasjonstjeneste som ligner på Internett. Du trenger et modem for å få tilgang til et BBS system. Alle om BBSs er levninger fra fortiden, er det fortsatt noen i drift i dag.

Koble til et hjemmenettverk

Hvis du ønsker å koble to datamaskiner sammen på huset ditt, og du ikke ønsker å bruke en Ethernet eller seriell tilkobling, vil du ha et modem for å overføre data mellom de to maskinene. Ved hjelp av en modemtilkobling er svært enkel og krever et kommunikasjonsprogram for tilkoblingen.