Trenger jeg en ruter for høyhastighets Internett?

Trenger jeg en ruter for høyhastighets Internett?


Du trenger ikke en ruter for å gjøre en høyhastighets tilkobling til Internett fra datamaskinen. Ulike modemer støtter bredbåndsforbindelser er tilgjengelige, eller du kan være i stand til å koble til et offentlig Wi-Fi-nettverk for å bruke en delt høyhastighets tilkobling.

Bakgrunn

Hjem og kontorer ofte bruke en ruter for å dele en rask Internett-tilkobling mellom flere datamaskiner. Mange Internett-leverandører leverer en kombinert modem / router enheten når du bestiller en bredbåndstilkobling. Enheten gjør tilkoblingen til Internett-tjenesten, og datamaskiner i stedet koble til ruteren via en kabel eller trådløs tilkobling, for å få tilgang til Internett.

Alternativ

En enkelt datamaskin koblet til en høyhastighets tjenesten kan noen ganger bruke en frittstående bredbåndsmodem for å koble til tjeneste i stedet for en ruter. Modemer er designet for en rekke raske forbindelser, inkludert DSL og fiberoptisk kabel baserte tjenester. Modemer av denne typen vanligvis kobles til datamaskinen via en USB-tilkobling, men noen er også tilgjengelig som utvidelseskort for intern montering.

Mobil

Mange leverandører over hele verden tilbyr høyhastighets internett-tilkoblinger som bruker mobilnettverk. For å koble til disse bredbåndsnett du vanligvis bruker et lite modem, i stedet for en ruter. Modemet kobles til en USB eller kortsporet, og inneholder et SIM-kort for å registrere deg på bredbåndsnett.

offentlige Tilkoblinger

Hvis du ikke har tilgang til din egen høyhastighets tilkobling, men har en datamaskin eller en annen enhet med Wi-Fi-tilkobling, kan du være i stand til å finne et offentlig nettverk du kan koble til. Du trenger ikke din egen ruter til å gjøre dette.

Anbefaling

Ta kontakt med din ISP støtte avdeling for å bekrefte hvilke tilkoblingsmetoder de støtter for høyhastighets tilkobling. Hvis din ISP gir en ruter, støtter den ikke bruk av andre enheter for å koble til, betyr at du vil være i stand til å få teknisk støtte i tilfelle problemer.