Trenger jeg Network Magic til å konfigurere min nye Linksys WRT160N Router?

I tillegg til produksjon av Linksys rutere, Cisco utvikler også Network Magic programvare for nettverksadministrasjon. De to produktene ikke er avhengig av hverandre. Linksys routere inkluderer basisversjonen av Network Magic programvare, men de trenger ikke det for standard konfigurasjon. All programvaren du trenger for å konfigurere ruteren er allerede installert på selve enheten.

Få tilgang til Internett Configuration Utility

Du kan konfigurere ruteren fra hvilken som helst datamaskin som er koblet til ruteren nettverk via en kablet eller trådløs tilkobling. Åpne en nettleser, skriv inn "192.168.1.1" i adressefeltet og trykk "Enter". Ruteren ber deg for en login brukernavn og passord. Skriv inn "admin" som passord og la brukernavn feltet stå tomt. Klikk på "OK". Hvis standardpåloggingsinformasjon ikke fungerer, tilbakestille ruteren ved å trykke på den røde reset-knappen på baksiden av ruteren i fem sekunder. Dette sletter alle innstillinger enhetens, så du trenger å konfigurere ruteren.

Internett-tilkobling

Den grunnleggende oppsett skjermen inneholder informasjon om Internett-tilkoblingen. Hvis ruteren er koblet til Internett på riktig måte, må du ikke endre disse innstillingene. Hvis du ikke er kjent med innstillingene, må du ikke endre dem uten å rådføre deg med Internett-leverandøren.

trådløse innstillinger

"Wireless" kategorien i WRT160N konfigurasjon grensesnitt gir deg en stor grad av kontroll over trådløs kommunikasjon, slik at du kan sette den trådløse standarder som nettverket vil bruke til å kommunisere med enheter. Kategorien omfatter også kontroller for nettverkets Service Set Identifier eller SSID, og ​​et trådløst krypteringsnøkkel for å beskytte nettverket mot uautorisert tilgang.

routing

Den grunnleggende oppsett skjermbildet kan du gi statiske IP-adresser til enhetene i nettverket for enklere data ruting. Konfigurer avanserte ruteinnstillingene i "Advanced Routing" i "Setup" -kategorien for å koble nettverket direkte til en annen, eller til å effektivisere flyten av trafikk i nettverket ditt. "Programmer og Gaming" -fanen inneholder innstillinger for å åpne porter og videresending av data til bestemte datamaskiner basert på den innkommende portnummeret.

Sikkerhet

Den "Sikkerhet" inkluderer brannmur, Web filtrering og tilgang begrensning innstillinger. Brannmuren kontrollerer datatilkoblinger mellom nettverkets datamaskiner og Internett. Web-filtrering hindrer visse typer webinnhold, for eksempel Java eller ActiveX-komponenter, fra å nå datamaskiner på nettverket. Tilgang restriksjonen blokkerer brukere fra å få tilgang til visse tjenester eller nettsteder basert på en fastsatt plan.

Administrasjon

"Administrasjon" fanen inneholder innstillinger for å begrense tilgang til ruterens webgrensesnitt og for å spore trafikk på nettverket. Du kan konfigurere ruteren til å tillate ekstern tilgang til konfigurasjonsgrensesnittet fra Internett. "Administrasjon" fanen kan du også endre brukernavnet og passordet som brukes for å få tilgang til ruteren. Loggen holder styr på alle nettverkshendelser som har skjedd nylig, og kan være nyttig for feilsøking av problemer. Du kan også starte ruteren eller tilbakestille den til fabrikkinnstillingene fra "Administrasjon" -kategorien.