Turion X2 Spesifikasjoner

Turion X2 Spesifikasjoner


AMD Turion X2, utgitt i august 2006, er en dual-core mobile prosessor som brukes i kompakte, lette bærbare datamaskiner. Det øker multi-tasking evner og arbeidshastighet, mens du bruker mindre strøm og og redusere kostnadene. Selv om det er en 64-bits prosessor, fortsetter det å støtte x86 instruksjonene på 32-bits plattform.

AMD64-teknologi

Den AMD64 teknologi behandler 40-bits fysiske adresser, 48-bits virtuelle adresser og 64-bits heltall registre. Det inkluderer totalt 16 64-bits heltall registre og 16 128-bits SSE registre. Den dual-core teknologi inneholder både L1 og L2 cache strukturer for hver enkelt kjerne.

virus Protection

Mange virus målrette maskinvare. Den Turion X2 er ingen Execute (NX) bit, som er inkludert i side-oversettelse tabeller, regulerer om prosessoren vil tillate kjøring av kode. NX bit hjelper prosessoren skille mellom kommandoer med tillatelse til å lese data og de med tillatelse til å utføre instruksjoner, en viktig evne for å unngå virus.

Hyper Transport Technology

Den Turion X2 har en 16-bits kobling, som tillater 800MHz som skal overføres for både inngang og utgang. Noen enheter støtter opptil 3,2 Gbyte / sekund i hver retning.

Hukommelse

Den Turion X2 har et integrert minnekontroller. Den støtter høy båndbredde med lav forsinkelse. Den DDR2 SDRAM kontrolleren i 128-bit modus med en maksimal hastighet på 333 MHz. Kontrolleren kan støtte to individuelle DIMM-plasser.

Makt

Den X2 har også innebygd strømstyrings gjennom de ulike lavt strømforbruk stater. De lave strømtilstander, som brukes når enheten er i drift på batteristrøm og i andre strømsparingsmodus, reduseres ytelsen bare litt.