Typer av Blank DVD-videoplater

Det finnes mange forskjellige typer DVD-plater. Noen kan bare skrives én gang; andre skrevet flere ganger. DVD-plater kan variere i mengden av data de kan holde, avhengig av hva slags du kjøper. DVD-plater kan også leveres med forskjellige overføringshastigheter som vil avgjøre hvor raskt avlesningsutstyret kan hente data fra platen.

DVD-R og DVD-RW

Den enkleste av skrivbare DVD-er DVD-R-plate. Data kan lagres på platen bare én gang og kan leses av de fleste DVD-spillere. I den første generasjon av teknologien, kan DVD-R bare holde maksimalt 3,95 gigabyte; Men senere, lagringskapasiteten oppgradert til 4,7 gigabyte. Ifølge ProAction Media, i 2000 DVD-R format utviklet seg til den generelle versjonen og redigeringsversjonen. Den generelle versjonen kjører på standard 650-nm laser disker, ment for hjemmebruk. Redigerings versjonen kjører på en høyere kvalitet profesjonell 636-nm laser-stasjonen. De to typer, DVD-R redigering og generelle versjoner, ikke krysse kompatible.

DVD-RW-plater er overskrivbare plater som kan ha opplysninger slettes fra tidligere opptak. Lagringskapasitet på DVD-RW-plater er også 4,7 gigabyte. Ifølge ProAction Media, kan de fleste DVD-spillere lese DVD-RW; men kan noen spillere ikke igjen platen. DVD-R / RW støttes av DVD Forum grunnlagt av Sony, Hitachi, Mitsubishi, og Time Warner.

DVD + R og DVD + RW

DVD + R og DVD + RW følge de samme grunnprinsippene som DVD-R / RW. DVD + R kan bare skriv data, og DVD + RW tillater omskriving. Som med DVD-R / RW, DVD + R / RW har samme lagringskapasitet på 4,7 gigabyte. DVD + R / RW er støttet av DVD + RW Alliance grunnlagt av selskaper som Sony, Yamaha, Philips, Dell, og JP.

DVD-RAM

DVD-RAM, som med DVD-R, begynte med en lavere start lagringskapasitet senere oppgradert til 4.7. Ifølge ProAction Media, er DVD-RAM best egnet platetype for å kjøre i datadisker. DVD-RAM har defekt ledelse og en regulert CLV format, som gjør det mulig for rask datatilgang. Men på grunn av disse funksjonene, har DVD-RAM kompatibilitetsproblemer med de fleste frittstående spillere.

kompatibilitetsproblemer

Kompatibilitet er et problem i mange tilfeller når det gjelder DVD-spillere, stasjoner og plater. DVD + R / RW-stasjoner vil ikke skrive på DVD-R / RW-plater og vice versa. Det er imidlertid noen DVD-spillere som har kompatibilitet med nesten alle formater. I noen tilfeller kan innspilte plater ikke kunne leses i DVD-spillere. Ifølge ProAction Media, DVD-R og DVD + R har om en 85 prosent suksessrate når det gjelder å spille innspilte DVDer. DVD-RW og DVD + RW har omtrent en 70 prosent suksessrate.