Typer av blekk

Med unntak av store trykkpresser for masseproduksjon, de fleste skrivere i vanlig bruk i dag faller inn under en av to kategorier: blekkskriver eller laser. Det er imidlertid mer enn to alternativer for typer blekk. Skriveren blekk du velger, vil avhenge av en rekke faktorer, inkludert type skriver, fargene er nødvendig, papiret som brukes, kvaliteten på print ønsket og skrivermerke.

Skriver Typer

Laserskrivere bruker tonerkassetter. Laserskriver toner er en tørr, karbonbasert blekk pulver plassert i en plastkassett er satt inn i skriveren. Patronen dispergerer blekk på papir, og pulveret blir smeltet til papir med varme og trykk. Blekkskrivere bruke flytende blekk, som kommer i mye mindre patroner som fungerer som tanks. Patronene er ofte tilgjengelig i vanlige og høy-volum alternativer.

Svart og Farge

Både laser- og blekkskrivere har separate blekkpatroner for svart blekk og fargeblekk. En fargepatron vanligvis gir alle de tre fargene i blekket som brukes for fargeutskrift: cyan (en blågrønn), magenta (en rosa lilla) og gult. Disse fargene kombineres med hverandre og med sort for å lage alle andre farger. Noen fargeskrivere har separate blekkpatroner for hver farge. En fotoskriver, for eksempel, er laget for å skrive spesielt fine detaljer og vil vanligvis kreve separate fargepatroner.

Papir

Den type blekk du trenger kan også avhenge av hvilken type papir du skriver ut på. Noen papirer absorberer blekk mer enn andre, og noen er laget for høyere kvalitet på utskrift. Se etter instruksjoner om avisens wrapper for å se om en spesiell blekk er nødvendig eller anbefalt. Noen produsenter også gjøre blekkpatroner som er ment å bli brukt for høy kvalitet (som plakater eller bilder).

resirkulert Patroner

For enkel tekstutskrift hvor den høyeste kvaliteten er ikke avgjørende, kan det være lurt å vurdere resirkulert blekkpatroner. Disse kan bli kalt "reprodusert" eller "pusset". Kvaliteten på disse enheter kan ikke være så høy eller så konsistent som for nye, men de er mindre kostbart. Tenk resirkulering av blekk og tonerkassetter når de er tomme. Noen forhandlere som Staples, vil også gi deg en kreditt for å bringe tilbake dine brukte patroner og toner.

betraktninger

Pakkene er tilgjengelig som lar deg fylle blekkpatroner stedet erstatte dem. Det er også generisk eller store merker av blekk, som kan være et rimelig alternativ for noen. Se dokumentasjonen for skriveren før du kjøper refill kits eller annen type blekk. Aldri sette en patron i en skriver uten å bekrefte at den er kompatibel med din modell. Du kan gjøre alvorlig skade på skriveren.