Typer av Computer Forensics

Typer av Computer Forensics


Dataetterforskning er en form for rettsvitenskap som spesialiserer seg på å undersøke datamaskinen data lagringsenheter. Harddisker, USB-stasjoner, CD-ROM, disketter, båndstasjoner og andre datamaskinen enheter er eksempler på lagringsenheter analysert av en dataetterforskning spesialist. Eksperter identifisere, bevare, eller analysere kilder til dokumentar eller digitale bevis, avhengig av hvilken type dataetterforskning blir praktisert. Alle typer dataetterforskning må forholde seg til standarder for bevis som er tillatelig i en domstol. Dataetterforskning er det eneste disiplin innen etterforskning som analyserer digitale bevis.

sivile Undersøkelser

Mange dataetterforskning organisasjoner, blant annet Expert dataanalyse, gi sakkyndig vitnesbyrd, gjenoppretting av data, kjede av varetekt, rettsmedisinske bildebehandling og rettsmedisinske undersøkelser for rettsforfølgelse av sivile søksmål. Et eksempel på dataetterforskning brukes i sivil etterforskning kan være et skilt ektefelle velger å undersøke aktivitetene til sin fraseparerte ektefelle. Informasjon om online dating, saker, og andre inkriminerende bevis som kunne påvirke skilsmisseforhandlingene kan analyseres ved kriminaletterforskning ekspert eksperter.

Forensic Accounting

Når bedrifter trenger for å gjennomføre interne undersøkelser, spesielt i situasjoner med rettssaker, oppdage og vedlikeholde bevis blir akutt. Forensic regnskap er en type dataetterforskning som forsker, analyserer og samler finansiell informasjon som kan være skjult på en datamaskin harddisk eller annen skjult, kryptert eller passordbeskyttet fil. Undersøkelsen av digitale bevis har gitt et medium for rettsmedisinske etterforskere for å undersøke, lenge etter en eventuell hendelse har inntruffet.

Computer Hacking

Hacking er forårsaket av en direkte individ, eller av et virus som infiserer en enkelt datamaskin. Eksperter i dataetterforskning analysere hacket passord, se inn korrupt fil utvinning, og utføre eDiscovery med det formål å få informasjon om hackere. Dataetterforskning arbeid bidrar til å bestemme plasseringen og identiteten til hackere.

Criminal Investigations

Hver datamaskin er en potensiell åstedet og må behandles med forsiktighet. Cyber ​​forbrytelser er nå en livsstil. Ved hjelp av state of the art teknologi og undersøkende programvare datamaskin rettsmedisinske eksperter gir sakkyndig vitne vitnesbyrd, gjenoppretting av data, nettverk sikkerhetsanalyse, operativsystemer analyse, og cyber kriminalitet undersøkelser. Dataetterforskning har vært spesielt nyttig i påtale kriminelle involvert med online barnepornografi.