Typer av Computer-mediert kommunikasjon

Typer av Computer-mediert kommunikasjon


Computer-mediert kommunikasjon er noen form for kommunikasjon som foregår over to eller flere datamaskiner, inkludert e-post, chatterom og direktemeldinger. Selv tekstmeldinger er regnet datamediert kommunikasjon fordi noen mobiltelefoner fungere som miniatyr datamaskiner. Datamediert kommunikasjon brukes til å danne og vedlikeholde relasjoner, både personlige og karriere-relatert. Denne typen kommunikasjon er en del av folks hverdag og gir en måte å holde kontakten når verbal kontakt ikke er mulig eller praktisk.

E-post

E-post, som står for "elektronisk post", tillater folk å utveksle verbale meldinger med en eller flere mottakere. En e-postserver er i stand til å motta innkommende meldinger, sende meldinger frem mottatte meldinger til en ny mottaker og også lagre alle disse typer meldinger. Mottakeren av meldingen trenger ikke å være online for at e-post skal leveres.

Chatterom

Et chatterom er egentlig et virtuelt konferanserom hvor flere personer som alle er på nett samtidig kan skrive kommentarer på samme tid. Kommentarene går inn i et fôr som alle som er i chatterommet kan lese og svare på. Dette brukes for både forretnings-og sosiale formål.

Instant Messaging

Instant messaging knytter to personer som for øyeblikket er på nettet og lar dem kommunisere i sanntid. Sanntid betyr at så snart en person skriver en melding og sender den, den andre personen vil motta meldingen umiddelbart. Noen typer instant messaging inkluderer spesialiteter som videosamtaler eller live stemme. Dette betyr at mens begge parter er på nettet, kan de kommunisere ikke bare ved å skrive til hverandre, men også ved å snakke inn i datamaskinens mikrofon eller se hverandre via live streaming video ved hjelp av et webkamera eller datamaskinens innebygde kameraet.

Tekstmeldinger

Tekstmeldinger innebærer å sende meldinger fra en mobiltelefon til en annen over telefon nettverk. Tekstmeldinger er ikke begrenset bare til tekst, men kan også inneholde bilder, lyd og video, avhengig av telefonens funksjoner.

Social Networking

Sosiale nettverk er en 21. århundre måte å kommunisere via en datamaskin. Sosiale nettverk bringer en gruppe mennesker sammen på samme nettsted, for eksempel MySpace eller Facebook. Folk kan få kontakt med andre, inkludert real-life og on-line venner, for å dele informasjon. Folk diskuterer et bredt spekter av emner, fra lignende hobbyer til karriere nettverk til å reise og geografisk plassering. Sosiale nettverk setter opp et virtuelt samfunn der folk kan "møte" uansett hvor de er i verden.