Typer av Computer Routere

May 23 by admin

Typer av Computer Routere


Selv enheter som kobles flere datamaskiner til en ekstern Internett-tilkobling blir ofte kalt "rutere," de er teknisk "broer". En ruter tar data fra forskjellige deler av et nettverk og sender den videre til andre deler av nettet. Rutere ofte fungere som mellomledd mellom to nettverk av samme type, for eksempel 100 Base-T Ethernet-nettverk. Broer kan rute pakker mellom nettverk av forskjellige typer, og dermed er ofte tenkt på som "rutere."

grunn~~POS=TRUNC Rutere

Grunnleggende rutere er enheter som direkte trafikk mellom nettverk av samme type. For eksempel i store organisasjoner er det kanskje ikke nok IP-adresser på en bestemt sub-net for alle de ansatte. I andre tilfeller kan folk i en avdeling være på en sub-net og folk i en annen avdeling kan bruke en annen sub-net. En ruter inneholder programvare som ser på opprinnelses Internett-protokollen (IP) adresse og destinasjon IP-adresse og videresender den til riktig sub-net.

DSL Rutere

DSL rutere er faktisk broer fordi de tar en innkommende Digital Subscriber Line (DSL) signal, konvertere den til en Ethernet-signal, og rute innkommende IP-pakker til den aktuelle datamaskinen. DSL rutere også fungere som rutere, eller brytere, for alle datamaskiner som er koblet til brua, og dermed tilrettelegge for kommunikasjon mellom datamaskiner som er koblet til broen.

kabel~~POS=TRUNC Rutere

Kabel rutere er også faktisk broer. En kabel ruter mottar IP-pakker fra en kabel datatjeneste og ruter pakkene til riktig datamaskin. Som DSL broer, kan kabelbroer fungere som en enkel router for datamaskiner som er koblet til en enkelt kabeltilkobling.

ISDN rutere

ISDN rutere er også en type bro. ISDN Internett-tilkoblinger faktisk inneholder to datakanaler som, når kombinert, gir 128Kbps av data gjennomstrømming. En ISDN-broen mottar data fra disse to kanalene, og kombinerer dem til en sammenhengende datastrøm og deretter ruter dataene til den aktuelle datamaskinen. ISDN broer kan også fungere som en liten nettverksruter for nærliggende datamaskiner.

FDDI Rutere

FDDI, eller fiber distribueres digitalt grensesnitt, rutere er også en type bro. FDDI er en high-speed innkommende fiberoptisk datalinje. En FDDI bro mottar pakker fra det fiberoptiske nettverket og ruter dem til den aktuelle datamaskin eller sub-nettverk.

Related Articles