Typer av Computer System Design

Typer av Computer System Design


Begrepet datasystem kan referere til enten utformingen av en computing enheten selv eller systemet som brukes til å gjøre datamaskinen ordentlig arbeid. Mange modeller av datasystemer eksisterer for en rekke forskjellige anvendelser. Hver av disse modellene kan ha et bredt spekter av driftssystemer for å sikre maskinen kjører på riktig måte. Å bli klar over disse ulike typer datasystem design kan være nyttig i å avgjøre hva slags system som best passer dine behov.

minidatamaskiner

Mikro er et paraplybegrep for alle typer datasystem konstruksjon beregnet for bruk av bare én person om gangen. Stasjonære datamaskiner er den mest kjente typen datasystem. De består vanligvis av en datamaskin tårn, der all maskinvaren er plassert, en skjerm der brukerne kommunisere med PC, et tastatur der de skriver inn data, og en mus, som brukes til å kommunisere med PC via skjermen. Stasjonære PC-er har en rekke bruksområder, fra tekstbehandling til å spille musikk og videoer. Bærbare datamaskiner er en annen svært populær type mikrodatamaskin. De er laget for å være bærbar og praktisk, og vanligvis har nesten alle de samme funksjonene som en full-størrelse stasjonære datamaskiner, selv om de vanligvis mangler en mus, og i stedet har en finger-opererte erstatning system.

stormaskiner

Stormaskiner er en helt annen type datamaskin system design. De er veldig store og kraftige datasystemer laget for å kjøre på høyt nivå databehandlingsprogrammer. Stormaskiner er tilgjengelige via terminaler som består av en skjerm, et tastatur og en mus. Stormaskiner kan brukes av hundrevis av mennesker samtidig, og de kan behandle og lagre enorme mengder informasjon.

super~~POS=TRUNC

Superdatamaskiner er den kraftigste typen datasystem design. Svært få superdatamaskiner eksisterer og er vanligvis funnet i bruk av bedrifter, myndigheter og industri som behandler store mengder informasjon, som atomkraft eller aerodynamikk.

Computer Operating System Designs

Operativsystemer er programvare som er installert på en datamaskin system utviklet for å hjelpe maskinvaren arbeidet med programmene som er installert på datamaskinen, så vel som tillater brukere å få tilgang til informasjon og programmer som finnes på datamaskinen. Flere typer operativsystemer eksisterer. Grafisk brukergrensesnitt operativsystemer består av klikkbare ikoner og krever en mus til å navigere. Multi-user operativsystemer lar flere brukere å bruke datamaskinen, enten samtidig eller til forskjellige tider. Multi-procesing operativsystemer er i stand til å bruke mer enn en databehandler. Multi-tasking operativsystemer lar flere programmer for å kjøre på en gang. Flertråds operativsystemer tillater forskjellige deler av programvaresystemer for å kjøre samtidig.