Typer av Computer Towers

Typer av Computer Towers


Hensikten med en datamaskin tårn - også kjent som en datamaskin tårnet saken - er å effektivt huse et hovedkort og andre komponenter som minne, grafikk maskinvare og diskstasjoner. Valget av en spesifikk type av datamaskinen tårnet avhenger av størrelsen av hovedkortet som skal installeres, og hvor mye muligheter for utvidelse er nødvendig. Størrelsen på en sak svarer typisk til "formfaktor" av hovedkortet til å bli installert i den.

Barebone Towers

Den minste tårnet saken er "barebone" tower. Den har en begrenset mengde plass for bare de mest vanlige komponenter - harddisken, et flyttbart lagringsmedium, en strømforsyning, CPU, grafikkmaskinvaren og minne. Denne typen datamaskin saken er svært kompakt og billig, men gir lite eller ingen rom for fremtidig utvidelse - noe som gjør det ganske vanskelig å oppgradere en barebone datamaskin. Barebone tilfeller imøtekomme liten formfaktor hovedkort, referert til som SFF for kort.

mini Towers

En mini tårn er den nest minste typen tårnet saken, med plass til et microATX hovedkort. Mini tårn tilbyr litt mer fleksibilitet enn barebone tårn, men likevel gi bare begrenset plass til flere komponenter og fremtidige oppgraderinger. Selv om de er billig, mini tårnene er sjelden tilstrekkelig for svært krevende databehandlingsprogrammer, for eksempel spill og videoproduksjon. En mini tårnet saken kan være ideell for kontor datamaskiner, derimot, der brukerne i stor grad surfe på Internett, bruke tekstbehandling og utføre andre mindre krevende oppgaver.

Mid-Size Towers

Den vanligste formen faktoren er mid-size tårnet. En mid-size tårnet kan vanligvis møte behovene til nesten enhver person som bruker en PC. Mid-size tårn kan huse en standard ATX eller BTX hovedkort, avhengig av type sak. De vanligste mellomstore tårnet tilfeller inneholde fire optiske stasjonen slots, fire harddiskspor og noen ganger en spille for en diskettstasjon. De fleste utvidelseskort og andre typer maskinvare er kompatible med denne typen saker, redusere bekymring over fremtidig utvidelse og oppgradering. Noen mellomstore tårn tilfeller kan også imøtekomme mindre hovedkort som microATX, eller passe både ATX og BTX hovedkort.

Full-Size Towers

Servere ofte gjøre bruk av full størrelse tårn, siden de tilbyr mest plass for add-on komponenter. Siden servere stiller store krav til lagring, ventilasjon, prosesseringshastighet og tilknyttede komponenter som nettverkskort, full-size tårnet tilfeller må være litt større - vanligvis ca 10 cm større - enn mid-size tårnene. Mens klumpete, de vanligvis gi plass til alt man trenger i en server.

Full størrelse tårn kan støtte et bredt spekter av hovedkort formfaktorer, de vanligste er EATX, som har et stort antall perifere spor. Denne typen tårnet kan huse alt fra seks til 10 harddisker og fra fire til seks optiske stasjoner.