Typer av Data Back Up

Typer av Data Back Up


I en verden av databehandling, er regelmessig sikkerhetskopiering av data en uunnværlig del av å sikre informasjon. Sikring av din personlige, arbeid og verdifull virksomhet info er avgjørende for helsen til noen kommersiell venture. I en verden av informasjonsteknologi, refererer data backup å lagre kopier av data på en sekundær enhet, og evnen til å gjenopprette informasjon i tilfelle av en fullstendig tap eller en mulig mindre korrupsjon av data.

offsite Backup

Ekstern backup refererer til data lagres på et annet sted for å gjenopprette data som har blitt ødelagt eller slettet. Ekstern sikkerhetskopiering tilbyr sikkerhet og beskyttelse mot skade på systemet som kan være forårsaket av maskinvarefeil eller virusinfeksjon. Offsite backup-løsninger også vanligvis kjører i datamaskinens bakgrunn, som rutinemessig sjekker og oppdaterer den lagrede backup info. Med denne typen lagring, databrukere aldri trenger å bekymre deg for ødelagte data eller tap. Ekstern lagring beskytter også data mot tilgang fra uvedkommende. De fleste automatiserte plattformer er svært rimelig og høy kvalitet.

Local Backup

Lokal backup refererer til å lage kopier av filer eller dokumenter på en sekundær harddisk eller harddisk partisjon som er installert i vertsmaskinen. Et slikt system gir minimal beskyttelse til tap av data, og bør betraktes som en midlertidig løsning. I tilfelle en harddiskfeil eller dataødeleggelse, kan sikkerhetskopiene også tapt. Data kan lagres lokalt via fysiske lagringsmedier, for eksempel en ekstra intern harddisk, magnetisk-type media, ekstern harddisk eller CD / DVD-ROM. Denne metoden er mer ønskelig, siden den sikkerhetskopierte data fjernes fra vertsmaskinen, og er tilgjengelig i tilfelle av et systemkrasj.

Cloud-basert backup

Cloud-baserte backup tjenester er den nyeste state-of-the-art teknologi for å håndtere disk backup. Snarere enn å spare data til et bestemt sted, data lagres "i skyen" eller på flere servere tilgjengelig via Internett. Cloud-baserte tjenester har data deduplisering, komprimering og kryptering. Dataene er tilgjengelig til enhver tid, og er støttet opp utover dagen. Rapportering og informasjonshåndtering er også inkludert i tjenestene. Denne type data backup eliminerer problemene med programvareoppgradering og foreldet teknologi Internett-tilkoblet serveren (cloud) beskytter mot regionale katastrofer.

Fordelene ved Backup

Backup og lagring av programvare og brukerdata viser til oppbevaring av en datamaskin brukerens data på en sekundær sted, vekk fra vertsmaskinen. Fordi økende mengder av personlig og jobbrelatert informasjon lagres digitalt på datamaskiner, og fordi all maskinvare vil mislykkes på et tidspunkt, bør data backup ikke lenger være en valgfri oppgave. For å beskytte data fra katastrofale tap, og å hente informasjon når det er nødvendig, automatisert og planlagt sikkerhetskopiering bør være en del av alle PC-brukere rutine. I beste fall er all sensitiv data sikkerhetskopieres kort tid etter etableringen. En datamaskin brukeren vet aldri når en hardware crash vil skje.