Typer av datamaskiner som brukes i Banker

May 25 by admin

Typer av datamaskiner som brukes i Banker


Bankene bruker et bredt spekter av datamaskiner for å gjennomføre regelmessige, dag-til-dag operasjoner. Datamaskiner tillate bank personell til effektivt å gjennomføre transaksjoner, prosess kundenes behov, prognose fremtidige trender, utarbeide interne og eksterne rapporter, kommunisere med sentrale aktører og generere profitt. Banktjenester datamaskiner inneholder store stormaskiner - som ofte er store nok til å fylle hele rom - til mindre, håndholdte personlige digitale assistenter.

stormaskiner

Stormaskiner som brukes i bankinstitusjoner lagre data knyttet til klient poster, innenlandske operasjoner og annen viktig prosessinformasjon. En stor bank med mange avdelinger kan ha en stormaskin i sin sentrale hovedkvarter og knytte terminaler plassert i hver av grenene. En av de største fordelene med en stormaskin for banksektoren er dens evne til å utføre tidsdeling. Time-deling gjør at flere brukere har tilgang til samme datamaskin (og dens ressurser) samtidig. Stormaskiner har utrolig rask data-prosessering hastigheter og innebygd feiltoleransemekanismer, redusere lønnskostnader, og støtter et bredt spekter av arbeidsoppgaver og uavbrutt behandling. Ifølge "Forstå Datamaskiner: I dag og i morgen, Omfattende," er stormaskiner til referert til som bedriftsklassen servere eller high-end servere. Eksempler på stormaskiner som brukes av bankene har Fujitsu-ICL VME og BS2000 maskiner.

minidatamaskiner

Minidatamaskiner er en klasse av databehandling maskiner som varierer i størrelse mellom store stormaskiner og mindre, personlige datamaskiner. De fungerer som Internett-servere og nettverkstjenere i bankvirksomheten. Ifølge "Telekommunikasjon: En nybegynners guide," minidatamaskiner tillate bankene å skifte fra sentralisert til distribuert prosessering. Bankene bruker minidatamaskiner som fillagring, for å kjøre e-postsystemer og utføre Internett-operasjoner. Den typiske minidatamaskin er i stand til å støtte mer enn 64 terminaler. Eksempler på minimaskiner som brukes i banker inkluderer Wang Laboratories 2200 og VS-serien og Nova fra Data Generelt.

personlige datamaskiner

Enkeltbrukere bruker vanligvis personlige datamaskiner til å utføre operasjoner. Personlige datamaskiner eller datamaskiner, enten fungere som en del av et større Wide Area Network (WAN) eller lokalnettverk (LAN), eller som uavhengige, selvstendige, enheter. PC-er som brukes i banksektoren er programmert til å kjøre regneark, tekstbehandling og database programvare, i tillegg til nettlesere og e-postklienter. Datamaskiner som brukes av mange banker inkluderer tablet PCer, bærbare PCer og bærbare datamaskiner, stasjonære datamaskiner, håndholdte datamaskiner, programmerbare kalkulatorer og personlige digitale assistenter.

Related Articles