Typer av enhetsdrivere

Typer av enhetsdrivere


Enhetsdrivere er små dataprogrammer som lar operativsystemer til å lese deler av maskinvaren som er koblet til datamaskinen. Det finnes utallige typer enhetsdrivere for dusinvis av forskjellige biter av maskinvare. Men for en datamaskin å ha grunnleggende funksjonalitet er det noen få utvalgte sjåfører som alle datamaskiner må ha.

BIOS

BIOS (Basic Input / Output System) er, per definisjon, er den mest grunnleggende datamaskin sjåfør i eksistens og er designet for å være det første programmet som starter når en PC slås på. BIOS er lagret på minneinnebygd i hovedkortet, og er utformet for å starte opp maskinvare som er koblet til PC-en, inkludert harddisker, video skjermutgangen (enten det er skjermkortet eller om bord), tastatur og mus.

Hovedkort drivere

Hovedkort drivere er små programmer som blir lest av enten Windows eller Linux, og gir mulighet for grunnleggende funksjoner mens inne i operativsystemet. Disse driverne normalt inkludere programmer som lar bredbånd porter, USB-porter og I / O-porter for mus og tastatur. Avhengig av merke av hovedkortet, kan sjåførene også ha grunnleggende driverne for video og lyd støtte.

BIOS er ikke det samme som hovedkort drivere.

hardware Drivers

Maskinvaredrivere er programmer som er utviklet for å tillate biter av maskinvare, for eksempel utvidelsesspor, for å fungere på en datamaskin. Skjermkort, lydkort, nettverkskort og andre ekspansjonskort kommer med driver plater for å lette installasjonen av maskinvaren. Andre enheter, som visse typer digitale kameraer og MP3-spillere, har PC-drivere programmert inn i deres programvare for enkel bruk på de fleste merker fra personlige datamaskiner.

Virtual Device Drivers

Virtuelle enhetsdrivere er annerledes enn de fleste driverne. I motsetning til de fleste av sjåførene, som tillater biter av maskinvare for å jobbe med et bestemt operativsystem, virtuelle enhetsdrivere ligne et stykke maskinvare og i hovedsak lure datamaskinen til å tro at det er å lese fra et stykke selve maskinvaren. En spesielt populær bruk for virtuelle enhetsdrivere er med å lese .iso filene uten å ha en faktisk disk, ved hjelp av en av disse driverne for å etterligne en CD eller DVD-stasjon.