Typer av infrarøde sensorer

Typer av infrarøde sensorer


Infrarødt lys er en form for elektromagnetisk stråling ved en lavere frekvens enn synlig lys. Hver varm objektet sender ut infrarød stråling, og hyppigheten og intensiteten av den stråling kan brukes til å oppdage hvilken type objekt avgir den. Oppdager infrarød er svært nyttig, og infrarøde detektorer kan brukes til å se i mørket, oppdage objekter i fjerne galakser, sikre boliger og bedrifter fra inntrengere eller ta temperaturen på legekontoret.

Pyroelektrisk

Pyroelectric infrarøde sensorene fungerer ved å generere en elektronisk strøm når infrarød stråling treffer dem. Den pyroelektriske sensor er følsom for et bredt spekter av infrarød herunder varme fra sollys og andre kilder, slik at den har vanligvis en linse eller noen form for filter foran den for å fjerne stråling utenfor det ønskede område. To pyroelektriske sensorer er ofte koblet sammen i en ordning for å utjevne uønskede infrarøde signaler og bare oppdage bevegelse. Hvis temperaturen i rommet endrer eller en lys slås på, forårsaker mer eller mindre infrarød skal slippes ut, vil endringen påvirke begge sensorene samtidig, og de vil kansellere hverandre ut. Dersom, på den annen side, beveger seg noe forbi den infrarøde detektoren, vil det utløse en sensor og deretter den andre i sekvens, forårsaker en ubalansert elektrisk strøm som ikke blir kansellert ut. Pyroelektriske sensorer er nyttige i en rekke applikasjoner, inkludert robotikk og sikkerhet bevegelsesdetektorer. Mer komplekse pyroelektriske sensorer er også brukt for nattsyn

termo

En termosøyle infrarøde sensoren er basert på termoelementet, den samme enhet som brukes i mange ovner for å stenge av gassen som automatisk skal flammen går ut. Strimler av to forskjellige metaller er sammenføyd ved en ende og festet til en detektorkrets i den andre enden. Hvis den sammenføyde ende er oppvarmet, vil den termo frembringe en spenning som er proporsjonal med differansen i varmen mellom sluttet og unjoined ende. I en termosøyle, er en rekke termo vedlagt i en beskyttende veske. Den ene enden er utsatt for infrarød stråling, varme den opp, mens den andre ende holdes ved værelsestemperatur. Sensoren kan deretter bestemme den faktiske temperatur basert på forskjellen mellom romtemperatur og den varme den utsettes for. Thermopiles brukes i mange forskjellige systemer for å måle temperatur, inkludert øret termometre, klimaanlegg, mikrobølgeovn og hårføner.

infrarødt teleskop

Infrarødt teleskop er ekstremt følsomme infrarøde detektorer ment å måle ørsmå forskjeller i infrarød stråling for å skape et bilde av fjerne planeter, stjerner og andre objekter i den infrarøde sensoren. En reflektor fokuserer infrarød stråling på en følsom infrarød detektor, omtrent som i en optisk teleskop. Føleren kan være spesielt utformet for å absorbere infrarødt lys i et bestemt område, eller de kan være i stand til å absorbere et bredt spektrum av lys. Føleren selv er ofte avkjøles til en meget lav temperatur av flytende nitrogen eller helium. Dette holder sensoren fra absorberende infrarød varme fra omkringliggende elektronikk, som kan forringe bildet. På grunn av dette, infrarøde teleskoper er i stand til å fange opp meget detaljerte og nøyaktige infrarøde bilder.