Typer av Inkjet Ink

I motsetning til toner skrivere som bruker pulver, blekkskrivere bruke flytende til å overføre tekst og grafikk til trykt papir. Denne væsken, som kalles ink-jet blekk, er ikke alle kutt fra samme klut. Det finnes en rekke trykkfarger med forskjellige formuleringer. Før du velger en blekk, bør du vurdere de ulike fordelene knyttet til hver type.

Dye Ink

En dye-basert blekk er en billig type som vanligvis brukes i standard svart-hvitt "svart og hvit" skrivere. Likevel kommer dette blekket i et bredt spekter av farger (opptil 10 år) Selv billig i forhold til andre typer, nivået på kontrasten mellom ord og bilder mot skriveren papir er svært høy. Den store ulempen med denne blekktypen er at det ikke er motstandsdyktig mot vann og tar en stund å tørke-det vil begynne å kjøre ned en side hvis utskriften blir våt.

pigment Ink

Det er best å bruke pigmentblekk hvis du ikke vil at fargene i utskriften lysere eller kjøre over tid. Det vil holde på den siden lenger, selv om den blir våt (på de fleste typer av trykkpapir.) Etter utskrift, tørker det opp til 100 ganger raskere sammenlignet med fargestoffbasert utvalg. I tillegg, hvis du plasserer den siden opp til et forstørrelsesglass, vil du sannsynligvis se at kantene av ord og bilder ikke blø inn i resten av siden mye. Pigmentblekk er dyrere og utskrift Resultatet er mindre strålende forhold å farge blekk. Som dye blekk, er det vanligvis brukes i hjemmeskrivere.

UV-bestandig blekk

Kommersiell trykking selskaper har brukt UV-helbredelig inkjet blekk så langt tilbake som 1970-tallet. Det er formulert for å skifte fra væske til en herdet film nesten umiddelbart etter eksponering for en UV (ultrafiolett) lampe. I motsetning til vann-basert blekk (fargestoff og pigment), kan UV-kureres blekk ikke fordampe fra siden. Siden det tørker fort, det reduserer utskriftstiden. Dyse problemer er nesten fraværende fordi dette blekket typen ikke tørker i skriveren hodet som vannbaserte forbindelser, og det har også miljømessige fordeler (ingen flyktige organiske forbindelser.) Ulempen med UV-kureres blekk er at det er dyrt og krever avansert utstyr.