Typer av programvare for Database Management Systems

Typer av programvare for Database Management Systems


Database management system (DBMS) er programvaren som styrer en database. Selv med forskjellige navn (Microsoft, Oracle, MySQL, IBM DB2, Sybase) de hjelper i organisasjonen, lagring og gjenfinning av informasjon. Databasen styringssystemer markedet er verdt mer enn $ 27 milliard fra 2009 og er forventet å nå $ 32000000000 innen 2013.

Oracle 11g

Tilgjengelig i tre kompatible utgaver-bedrift, standard og uttrykke-Oracle 11g gir databasefunksjoner som kjører på Windows, Linux og UNIX-operativsystemer. Spesielle funksjoner inkluderer transaksjonsbehandling, business intelligence og innholdsadministrasjon. Oracle 11g gir beskyttelse mot server feil, sikrer datakryptering og total tilbakekalling av data, og enkelt forvalter den største av databaser. Enterprise-utgaven tilbyr en rekke alternativer som inkluderer data mining, datavarehus, OLAP, avansert sikkerhet og ledelse. Andre alternativer er reell søknad testing og avansert komprimering. Oracle fremmer databaseapplikasjoner ved å tilby en gratis startpakke database i Oracle Database 10g Express Edition hvilke brukere som er gratis å laste ned, distribuere, utvikle og distribuere.

Microsoft SQL Server

Microsoft SQL Server 2008 er skalerbar database management software i fire utgaver: Enterprise og Standard og R2 utgaver (Parallel Data Warehouse og Datacenter) er utviklet for å møte behovene til store datasentre og datavarehus. Generelt de fire utgavene gi ledelsen for en organisasjon database infrastruktur samtidig som tidskritisk business intelligence. De parallelle datavarehus og Datacenter-versjonene koste mye mer enn det bedriften og standard utgaver. Standardutgaven er for små organisasjoner og kan spare mer enn 60 prosent av tiden brukt på backup fordi den har en backup komprimering funksjonen. Microsoft tilbyr to gratis utgaver (kompakt og ekspress) for studenter og programvareutviklere i tillegg til en prøveversjon av SQL 2008.

MySQL

MySQL er ansett som den mest populære åpen kildekode-databasen som har brukervennlighet og laveste totale eierkostnader i forhold til andre databasesystemer. Tilgjengelig i fire nivåer av økende kostnader (basic, sølv, gull og platina), gir det høy ytelse og skalerbar online transaksjonsbehandling (OLTP) evner og multi-terabyte datavarehus programmer. Den virkelige motoren kalles MySQL Enterprise Server.

Noen av de spesielle funksjonene i MySQL Enterprise 5.1-server inkludere partisjonering som bidrar til å administrere svært store databaser og Event Scheduler for å bidra til å skape og planlegge jobber. Tre andre funksjoner er Views, som sikrer at sensitiv informasjon ikke blir kompromittert; Triggere, som håndhever komplekse regler på databasenivå; og Arkiv Storage Engine for historiske og revisjonsdata.