Ubuntu Video Effects

Ubuntu kommer med en rekke spesielle visuelle effekter, rivaliserende de av Windows Vista, og likevel krever mye mindre systemressurser til å operere. Ubuntu videoeffekter er drevet av Compiz, dens forlengelse Compiz Fusion og Emerald vindu dekoratør.

Compiz

Compiz er en sammensetting vindusbehandler, som tillater bruk av raske 3-D skrivebordseffekter. Som standard bruker Ubuntu Compiz å gi skygger rundt vinduer og vindus-minimere effekter.

Compiz Fusion

Det finnes en rekke ekstra sammensetting effekter plug-ins som kan brukes som utgjør Compiz Fusion pakken. De fleste av disse er installert og tilgjengelig, men ikke aktivert som standard i Ubuntu.

smaragd

Emerald er et theming system for å endre vindusdekorasjoner. Selv om det ikke er forhåndsinstallert i Ubuntu, kan det lett legges til og brukes senere. Emerald tillater bruk og etablering av et bredt spekter av temaer, slik at en Ubuntu-system som er skreddersydd til brukerens ønsker.

Aktivere Effects

Videoeffekter er slått på eller av ved å åpne "Utseendeinnstillinger" (av og velge ett av alternativene i "Visual Effects" fanen.

innstillinger

Ved å installere CompizConfig Settings Manager, den enkelte Compiz og Compiz Fusion plug-ins kan aktiveres og deaktiveres, og finjustert til brukernes preferanser.