Ulempene ved Datamaskiner

Ulempene ved Datamaskiner


På begynnelsen av 21-tallet, har datamaskiner blitt et fast innslag i livet for mange. Datamaskiner brukes ikke bare for arbeid og skole, men for sosialt samvær, spill og hjemmeunderholdning også. Datamaskiner har vist seg nyttig for å utføre oppgaver mer effektivt enn andre midler. Til tross for deres bruk, datamaskiner har også sine ulemper.

Stillesittende livsstil

De som konsekvent bruker datamaskiner for det meste av dagen er i faresonen eller få vekt og redusere deres generelle helse. Sitter ved en datamaskin for store mengder tid fører til en mangel på fysisk anstrengelse og færre kalorier brent. Dette er spesielt et problem når de vurderer unge databrukere, som de kanskje ikke har utviklet en fysisk aktivitet rutine å oppveie timer brukt sittende. Datamaskiner alene ikke føre folk til å komme seg ut av form, men de kunne bidra hvis trinnene forebyggende ikke er tatt.

Eye Problemer og Beslag

Ved hjelp av en datamaskin for lenge kan føre til problemer for øynene. Bare fra å se på skjermen i en lengre periode, kan øynene bli tørr, kløende eller sår. Hvis du anstrenge øynene for hardt, kan du også ende opp med å gi deg hodepine. Det er en god idé å få opp og gå rundt nå og da for å sørge for at øynene dine kan justere og slappe av. Quick-bevegelige grafikk kan også muligens føre til anfall hos enkelte brukere. Stråling fra skjermer er en annen helserelatert fare for dataskjermer.

Andre helseproblemer

Carpal tunnel syndrom er en håndleddet problem ofte forbundet med bruk av datamaskinen. Denne sykdommen oppstår fra å skrive for lange perioder av gangen, og noen ganger krever kirurgi. Tilbake og leddproblemer er også mulig fra utvidet bruk av datamaskin. For å hindre at dette skjer, er ergonomiske stoler og tastatur anbefales. Det er også en god idé å sitte oppreist med god holdning og ta korte pauser nå og da, slik at du ikke blir for stiv av å sitte i samme stilling for lenge.

Utdannelse

Når du ser på ulempene med datamaskiner, må kostnadene vurderes. Mens datamaskiner er viktig i mange arbeidsplasser, kan dette ikke være tilfelle i offentlige skoler. Data kostnader påvirke skolens budsjett og la mindre plass til andre læremidler. Hvis elevene er stasjonert på datamaskiner i løpet av dagen, er det også en god sjanse for at noen elever vil begynne å bruke datamaskinene til andre formål enn det de er tildelt ting. Dette begrenser deres evne til å lære og ta hensyn.