Ulemper av Datastyrt Maintenance Management Software (CMMS)

Ulemper av Datastyrt Maintenance Management Software (CMMS)


Datastyrt Maintenance Management Software (CMMS) er uvurderlig for bedrifter som ønsker å forbedre sitt vedlikehold, men CMMS vil bare koste selskapene mer penger, avfall tid, legger for mye avhengighet av programvare, og muligens forlater et firma fast uten mange løsninger dersom det ikke utnyttes riktig.

initial Cost

Høy kvalitet CMMS programvare kan koste en god del; Men ikke alle selskaper trenger topp lyd, ultra-dyre CMMS programvare, og å finne riktig passform for et selskap kan være vanskelig. Arbeidstakerne skal få opplæring i hvordan de nye programvaren fungerer, også veiledere skal ha mer opplæring som omfatter feilsøking, fikse feil og forstå CMMS feilmeldinger og data, som kan koste mye penger. Dersom arbeiderne ikke er opplært, kan CMMS ikke gjøre den jobben, holde maskinene blir opprettholdt, noe som resulterer i høye kostnader for eventuelle erstatninger.

Misbruk av CMMS

CMMS kan ikke utnyttes fullt ut når prosedyrer og retningslinjer ikke blir fulgt av arbeidere. Medarbeidere og ledere både behov for å vite hva som forventes av deres selskap og bruk av CMMS programvare og vet hvordan å legge inn og hente de nødvendige data. Mange operatører tror kanskje at systemprogramvaren vil gjøre alt, men tid og penger vil være bortkastet hvis arbeidsprosedyrer som skriver inn data, henting av data og oppdatering av selskapsinformasjon ikke er på linje med CMMS programvare. Utrente arbeidere som bruker CMMS kan ende opp med å stole for mye på CMMS, derav ikke forstå mekanikken og vedlikehold som trengs.

CMMS leverandøren kan gå ut av business

Mange CMMS programvareleverandører er krydde markedet nå, og finne en stabil leverandør kan vise seg å være vanskelig. Hvis din bedrift investerer i en bestemt CMMS programvare og CMMS leverandøren går konkurs, vil vedlikeholdsinvesteringer koste deg penger og tid for ingenting i retur. Det blir ingen forebyggende vedlikehold støttesystem for din bedrift. Veiledere, arbeidere og ansatte kan heller ikke være opp til pålydende om manuell vedlikehold på grunn av for mye avhengighet av programvare.