Uteksaminert fra Tumblr: Host din første nettside

Uteksaminert fra Tumblr: Host din første nettside


Tjenester som Tumblr og Blogger gjør det enkelt å starte ditt eget nettsted. De gir alt; alt du trenger å gjøre er å svare på noen spørsmål og plukke fra maler, og du er klar til å gå. Denne enkelhet kommer til en pris, skjønt. Gratis hosting nettsteder vanligvis begrenser hvilke typer tilpasning du kan gjøre på nettstedet ditt, og hvis området stenger, kan dataene være i fare. Bygg din egen side markerer neste trinn i utvikling av Internett-tilstedeværelse på dine egne premisser.

Velg en Host

Hvert nettsted er vert på en webserver. Nettsteder som Tumblr la deg få tilgang til verktøy for gratis. Kjøpe en hosting kontrakt med en tredjepartsleverandør gir deg full kontroll over ditt eget nettsted. Selv om du kan teknisk "vert" din egen side med en dedikert webserver hjemme, er dette alternativet upraktisk for folk som mangler enten dedikerte høyhastighetsforbindelser eller en dyp teknisk kunnskap om server administrasjon og sikkerhet.

Mer enn et dusin verter lede markedet. Selskaper som 1 & 1, Bluehost, Pair og Site5 gi gjør-det-selv-web og e-posttjenester. Spesial tilbydere, som Microsoft Office 365, gi målrettede tjenester for en bestemt nisje markedet.

Se etter leverandør støttet påstander om sikkerhet og pålitelighet. Nettsteder bør funksjonen større enn 99,9 prosent oppetid og inkluderer dedikerte 24x7 støtteteam. Leverandøren vil koble til Internett ryggraden med en T3 tilkobling eller bedre (en veldig høy hastighet form for nettverks linking) og inkluderer redundante tilkoblinger til Internett, slik at eventuelle individuelle server problemer ikke vil bringe alle ned. Besøker et nettsted som FindMyHosting.com for en samling av rangert tredjeparts leverandører.

Tips: Velg en leverandør som fremmer hosting som sin kjernevirksomhet. Noen selskaper som Network Solutions fungere primært som domenenavn, og de tilbyr svært begrenset web hosting-pakker også. Du finner mer fleksibilitet ved å bruke en dedikert vert leverandør enn i partnerskap med et selskap som betrakter hosting som en bigeskjeft.

Plukk en Domain Name

De fleste vertene vil registrere domenenavn for deg, noe som forenkler prosessen med å bygge ditt eget nettsted.

Velg et navn som gir mening for deg. Unngå unødvendige "kreative skrivefeil" eller intern tegnsetting - dette gjør det vanskeligere å snakke inn url til andre.

Aldri velge et navn som er veldig lik, eller en parodi av en lisensiert varemerke. Selv om likheten er tilfeldig, kan du finne deg selv på mottakersiden av truende advokatbrev eller enda en rettssak.

Legg områdeinnhold

Når du har sikret en hosting kontrakt og et domenenavn, er neste skritt å legge til innhold. Det er to primære metoder for å gjøre dette.

Først kan du bygge en statisk side nettstedet. Dette nettstedet er ofte bygd med vertens "site builder" verktøy eller en tredjeparts nettsted designer som Adobe Dreamweaver. En statisk området består av en destinasjonsside og undersider som navigeres via en meny treet. Hver side er en egen web-dokument. Denne tilnærmingen gir deg den ultimate fleksibilitet, men krever avansert kunnskap om enten Web-kodespråk kalles HTML eller kompetanse med side-building program.

For det andre, kan du installere et innholdsstyringssystem. En CMS består av en eller flere små HTML-sider; sin makt ligger i å bruke databaser til å vise eller endre innholdet på fly dynamisk. Mange blogger bruker et CMS motor - WordPress, Moveable Type og Drupal er vanlige eksempler. Mange Web-vertene har et verktøy som Fantastico som lar deg automatisk installere en av flere forskjellige CMSs til nettstedet ditt. Når den er installert, vil CMS veilede deg gjennom konfigureringsprosessen; ingen HTML eller programmering kunnskap er nødvendig på din del. CMS løsninger tilbyr også ulike maler og plugins så funksjonaliteten og utseendet på nettstedet er unik for deg.

Maksimer din fordel

En tredjeparts Web vert gir fordeler utover bare web hosting. De fleste nettsteder lar deg opprette e-postadresser pekte på domenet eller sikkerhetskopiere viktige filer til kontoen din. Du kan bruke kontoen til å installere forskjellige CMSS eller til forskjellige steder under domenet ditt. For eksempel kan du ha et selvstendig nettsted som ser annerledes ut fra din hovedside å støtte en hobby. Brukere vil besøke yourdomain.com/hobby for en annerledes leseopplevelsen.

betraktninger

Uteksaminert fra nettsteder som Tumblr til din egen hosted nettsted bærer noen risiko. Først blir noen server-basert feil problemet, ikke Tumblr-tallet. For det andre må du være årvåken at området er sikret mot hackere. Selv om hosting selskapet kan hjelpe med virus og malware, den første linjen i forsvaret er deg, så studerer opp på grunnleggende Web sikkerhet kan spare deg bryet i det lange løp.

Tredje, må du dyrke din egen lesere. Nettsteder som Tumblr gjøre det enkelt for folk på tjenesten til å oppdage og Reblog innhold fra andre brukere. På din egen hosted nettsted, kan det imidlertid ta måneder eller år å bygge en følgende. Bruk sosiale medier verktøy som Twitter, Facebook og Google Plus å oppmuntre til en følgende, og hvis du kjører en blogg, bør du vurdere syndikering innhold ved hjelp av RSS eller Atom slik at andre kan oppdage innholdet gjennom sosial-leser programvare.