Vanlige feil i Turbo C

Vanlige feil i Turbo C


Programmeringsspråket C er populært, men det er også en streng språk i den forstand at programmet må følge reglene for språket uten avvik. Programmerere oppstår feil når koden blir angitt feil, er oppstått en umulig instruksjon eller når I / O samtaler er gjort til enheter feil. Det er viktig å feilsøke koden nøye før kompilering den til å fjerne feil.

sak Sensitive

Programmeringsspråket C er store og små bokstaver. Hvis en samtale er laget for å "sjekke ()", men rutinen er kodet som "check ()" en syntaksfeil oppstår og kompilatoren opphører. En god tommelfingerregel for å unngå dette problemet er å bruke bare små bokstaver med mindre store bokstaver er nødvendig for et bestemt formål. Store og små bokstaver inneholder tegn i en tekststreng i tillegg, slik at en streng som inneholder "Hello" vil ikke matche en streng som inneholder "hallo" med mindre programmerer inkluderer en rutine å sjekke saken av strengen. Mer vanlig programmerere omfatter subrutiner for automatisk å konvertere hele strengen til den ønskede tilfellet eliminerer muligheten for brukerfeil ved bedt om inndata.

mangler Semicolon

En av de mest vanlige syntaksfeil oppstår når den etterfølgende semikolon er utelatt av en kodelinje. Fordi semikolon blir brukt til å fortelle programmet at det har nådd slutten av en instruksjon linje, ikke å sette en der det er nødvendig vil resultere i en feil fordi programmet forsøker å fortsette et sett med instruksjoner som ikke eksisterer.

matchet Brak

Alle rutiner og subrutiner befinner seg innenfor et sett med braketter, de "{" og "}" brak. Disse symbolene forteller programmet hvor et komplett sett med kommandoer begynner og slutter, skiller de ulike program seksjoner. Dersom en eller begge brakettene er utelatt av en rutine, vil kompilatoren returnere en syntaksfeil.

logiske feil

En logisk feil oppstår når koden instruerer programmet til å utføre en umulig oppgave, for eksempel dele på null eller tilordne et desimaltall til et heltall variabel. Fordi denne type feil kan bare dukke opp når programmet kjører, er det vanligvis ikke gjenkjennelig av kompilatoren.

variabel Uoverensstemmende

Denne type feil oppstår når en verdi som er tildelt til feil type variabel, slik som tildeling av en streng til et numerisk variabel eller vice versa. Der programmet krever at brukeren å legge inn en numerisk streng, skal programmet omfatte de nødvendige kommandoer for å konvertere strengen før det er tildelt.

Disk og fil feil

Lese- og skrivefeil oppstår når programmet forsøker å bruke en fil som er av feil type, for eksempel forsøker å lese binær informasjon fra en tekstfil. Andre lesefeil inkluderer instruere programmet til å lese informasjon utover slutten av filen eller forsøker å skrive til en full eller skrivebeskyttet disk. Diskfeil er vanligvis ikke oppdaget av kompilatoren, og finnes bare når programmet møter det som er kjent som en kjøretidsfeil.