Vanlige symboler i HTML

Vanlige symboler i HTML


Mange vanlige tegnene er reservert for HTML-koding. For å bruke disse vanlige symboler i teksten, uten å forstyrre HTML-koding, må en numerisk eller symbolsk henvisning brukes. Referanser gir også en måte å legge til tegn ikke lett inn via tastaturet som opphavsrettssymbolet ( eller ) eller varemerke ( eller ). Mens de mest vanlige symboler automatisk konvertere når du oppretter HTML-siden, slik som anførselstegn, i flere tilfeller HTML-koding må manuelt anvendes.

Visning

HTML (Hypertext Markup Language) er en base kode som brukes til å lage en webside og omfatter ca 250 spesialtegn, de fleste som vises på riktig måte i de fleste nettlesere. HTML kode bruker mange vanlige symboler som for eksempel mindre enn (<) eller større enn-tegn (>). Det er ikke mulig å bruke disse symbolene innenfor sideinnhold fordi nettleseren vil forveksle dem med kodespråk. Av denne grunn må det tegn enhet brukes til å vise korrekt HTML reserverte tegn; Men ikke alle nettlesere viser informasjon det samme. Det er noen tegn, selv når de er riktig referert i teksten, som viser riktig i en nettleser, og ikke i en annen, mens andre symboler ikke vises i det hele tatt.

Entities

Riktig navn på spesialtegn er et tegn enhet. Tegnet enhet kan skrives på to måter i HTML - symbolsk referanse eller numerisk referanse. Den vennligste måte å skrive spesialtegn er den symbolske eller enhet referanse. Alle symbolske referanser starter med en tegnet og avsluttes med et semikolon med symbolet beskrivelse i mellom, som vanligvis er en forkortet versjon av hele uttrykket, for eksempel for copyright-symbolet (). Beskrivelsen er case sensitive og vanligvis små bokstaver.

Den numeriske eller desimal henvisning starter også med en tegnet og slo et semikolon, men bruker en hash og tall i stedet for bokstaver. Den opphavsrettssymbolet () under dette systemet er vanskeligere å huske enn symbolsk referanse.

HTML Entry

Selv om de fleste Web-design programmer tilbyr innebygde snarveier eller automatisk konvertere spesialtegn plassert i teksten, for å bruke mindre vanlige tegnkoder krever arbeider i HTML-kildekoden.

Mens de fleste symboler stå alene, for eksempel registreringsmerke, noen få spesialtegn krever spesiell oppmerksomhet. For eksempel akutt aksent ( ') gjelder en aksent til et enkelt tegn. Hvis du vil bruke kode Sett bokstaven etter tegnet og før beskrivelsen for dialekten kode (Á ville være en).

tastatur Entry

Mange tekstbehandlingsprogrammer har innebygd snarveier for å lage spesialtegn. I andre tilfeller, som med aksenter eller omlyd, en nødvendig kombinasjon av tastetrykk og tallkoder produsere spesialtegnet. For eksempel velger ALT-tasten pluss numerisk kode oppretter en omlyd. (Alt + 0235 gjør E;. Alt + 0239 gjør ï, og alt + 0241 gjør ñ) For Mac datamaskin, bruker snarveien alternativet + u, og klikk deretter på a, o eller u for omlyd.