Veiledning for klargjøring Linux & flere operativsystemer på samme harddisk

En av de svært nyttige ting som kan gjøres med en harddisk er å skape flere partisjoner på den. En harddisk partisjon er en del av harddisken som er beskikket fra resten av stasjonen, fungerer og vises som om det er en egen harddisk. Hvis du ønsker å sette opp Linux og andre operativsystemer (e) på samme harddisk, gjøres dette ved å opprette en partisjon for hvert operativsystem.

Bruksanvisning

1 Sett inn installasjonsplaten for Linux (eller et annet operativsystem), og start datamaskinen på nytt.

2 Trykk en tast når du blir bedt om å starte opp fra platen.

3 Følg instruksjonene på skjermen til du kommer til installasjonen siden, og velg deretter "Ny partisjon", eller lignende navn, alternativet.

4 Velg en størrelse for partisjonen, huske å forlate nok plass på harddisken for flere partisjoner, og klikk "OK." Fortsett å følge instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet for første operativsystemet.

5 Fjern installasjonsplaten for første operativsystemet når installasjonen er fullført, og sett inn en plate for neste operativsystem du vil installere.

6 Start datamaskinen på nytt. Trykk på en tast for å starte fra platen, og deretter gjenta trinn tre og fire for å fullføre oppsettet av andre operativsystem for installasjon til den samme harddisken. Når du er ferdig, gjentar du framgangsmåten hvis du vil installere flere operativsystemer.