Verizon FiOS Router og MAC-filtrering Limit

Når du oppretter et trådløst nettverk, vil andre med kompatible enheter innenfor rekkevidde kunne logge på. Avhengig av nettverksinnstillingene, betyr dette andre kan være i stand til å bruke Verizon FiOS Internett-tilkobling, tilgang til filer eller til og med skrive ut fra nettverket. MAC-filtrering gir deg kontroll over hvilke enheter som har tilgang og er en standardfunksjon på ruteren. Verizon ikke staten noen grenser for disse filtrene.

Bakgrunn

Rutere som Fios rutere fra Verizon tillate deg å sikre din router og nettverket mot uautorisert tilgang på flere måter. MAC-filtrering er en slik måte, og fra ruteren kontrollpanelet, kan du tillate tilgang til enheter basert på deres unike MAC aksesser. Alternativt kan du nekte tilgang basert på denne identifiserende informasjon.

grenser

Verken Verizon nettsiden eller spesifikke ruter håndbøker, for eksempel en for FiOS Router Model 9100EM nevner grenser for MAC-filtrering. Selv om teoretisk ruteren vil til slutt gå tom for plass til å lagre filtre på det interne minnet, er det lite sannsynlig at du vil nå denne grensen under normale omstendigheter.

slette Filters

Hvis du bruker MAC-filtrering med den trådløse ruteren på FiOS nettverk, kan du slette filtre fra listen når du ikke lenger trenger dem for å lage plass. Logg inn på din router kontrollpanelet, klikk Avanserte sikkerhetsinnstillinger eller Advance D og velg kategorien Trådløs. Avhengig av din spesifikke ruter, vil filtrere listen enten vises umiddelbart med en "X" ved siden av hver oppføring som du kan klikke for å slette den, eller du er nødt til å trykke på "Edit" knappen for å slette oppføringene.

betraktninger

Skrive inn og slette MAC filtrene til å sikre det trådløse nettverket kan være kjedelig og er ikke den mest effektive måten å administrere bulk brukere på nettverket. I stedet bør du vurdere å bruke en krypteringsmetode som WPA2. Denne metoden gjør det mulig å angi et passord som du kan distribuere for å muliggjøre tilgang til nettverket. Noen uten passord vil ikke være i stand til å få tilgang til nettverket.