Viktig informasjon om Adobe Photoshop

Viktig informasjon om Adobe Photoshop


Adobe Photoshop er et av de fremste grafiske programmer i verden. Den har vært brukt i mange år av grafiker til å gjennomføre en rekke eller prosjekter, fra bilderedigering og retusjering til web side design. Med hver ny utgave av Photoshop, legger Adobe nye funksjoner og ofte utvider de gamle. Det er flere viktige punkter å huske på når du arbeider i Photoshop.

raster

Photoshop produserer bilder som er raster basert, noe som betyr at bildene er bygget opp av individuelle prikker ringe piksler. Fordelen med å bruke denne type bilde er at bildene kan være svært detaljert og kompleks, som et fotografi. Ulempene er at filstørrelsen er ofte ganske store og bildet er ikke uendelig forstørres, i motsetning til vektorbasert grafikk som produserer små bildefiler, men kan forstørres uten tap av oppløsning.

Historie

Photoshop kommer med en "historie" fanen som inneholder en kronologisk liste over handlinger som du har tatt mens du arbeider på det aktuelle dokumentet. Hvis du ikke liker en bestemt handling tatt flere skritt tilbake, kan du gå tilbake og gjøre ting annerledes. Men husk at historien ikke vil spare med dokumentet, noe som betyr at når du åpner et dokument du ikke kan rygge ut av endringene du har gjort før du lagrer det.

Layers

En av de viktigste aspektene av Photoshop er "Lag" panel. Evnen til å plassere nye elementer i et design på separate lag gjør at de kan redigeres hver for seg, noe som betyr at endringer i ett lag vil ikke ha noen innvirkning på endringer som er gjort til en annen.

Utvalg Choices

Photoshop kommer med en rekke "Selection" verktøy, som for eksempel "Lasso" verktøyet og "mangekantede" -verktøyet. Selv om disse er de første valg verktøyene en ny bruker kan bruke, de er ikke det mest nøyaktige. Photoshop-brukere kan bruke "pen" verktøy for å tegne en bane rundt et objekt, og deretter snu dette til et utvalg. De kan også bruke "Quick Mask" til å "male" et utvalg på lerretet. Begge metoder kan gi mer nøyaktige valg.

animasjon

I versjoner av Photoshop før CS3, ble brukere som ønsket å bruke Photoshop-bilder til cerate animasjon tvunget til å eksportere disse bildene til Imageready, som var en følgesvenn program som fulgte med Photoshop. Men med CS3, Adobe innlemmet animasjons funksjoner og tidslinjen direkte inn i programmet. Det kan nås ved å gå til "Windows" i menyen og klikke på "Animation.