Virus Protection for Mac

Bruke virusbeskyttelse for Mac er en god idé, spesielt hvis du gjøre mye av nedlasting av brukeropprettet programvare. Piratkopiert musikk, spill og annen programvare ofte kommer med noen form for malware.

Historie

I 1984 Apple Computer Inc. (nå kalt Apple Inc.) lanserte Macintosh personlige datamaskin. Foreløpig er Macintosh operativsystem basert på en sterk Unix kjerne, noe som gjør den stabil og mindre utsatt for virus.

Betydning

McAfee utarbeidet et bibliotek på 70.000 kjente virus, og listen er for det meste består av virus som angriper Windows-operativsystemer. Mens det er mulig for hvilken som helst datamaskin, PC eller PowerPC, for å få et virus, datamaskiner som kjører et Unix-basert operativsystem er mindre sannsynlighet for å ha virus skrevet for dem.

effekter

Kopier av iWork 09 som var ulovlig lastet ned har smittet Mac og skapt et botnet av hackede Mac. Dette botnet har blitt brukt til å kapre Mac og bruke dem til å angripe nettsteder og sende spam e-poster.

betraktninger

Mens det er sant at en Mac er mindre sannsynlig å få et virus, er det fortsatt mulig. For å unngå å smitte Mac, ikke laste ned ulovlig eller piratkopiert programvare. Prøv å bruke et anti-spyware program som MacScan fra macscan.securemac.com.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at Unix-baserte operativsystemer ikke kan få virus. Det er sjelden at et virus for å påvirke et Unix-basert OS, og hvis det skjer er det vanligvis på grunn av noe uforsiktig bruker gjorde.