VNC båndbredde krav

VNC er en desktop-deling program som lar deg få tilgang til og kontrollere en annen datamaskin over Internett. Selv VNC lar deg bruke et system som om du var rett foran den, hastigheten på Internett-tilkoblingen og andre faktorer begrenser kvaliteten på bildet, samt responstid. Finn ut om du oppfyller krav til båndbredde for VNC å avgjøre om programvaren er riktig for deg.

Tilkoblingshastighet

VNC vil automatisk justere seg til å jobbe med noen Internett-tilkobling. Jo saktere forbindelsen, men jo mer kvaliteten av bildet vil avta. Vanligvis tregere tilkoblinger er kun egnet for tekst-dokumenter. De som ønsker å se bilder av høy kvalitet eller andre systemintensive oppgaver trenger en veldig rask bredbåndsforbindelse.

Ifølge skaperne av VNC, er en 33 kilobit per sekund (kbps) tilkobling tilstrekkelig for å få tilgang til datamaskiner med svært enkel grafikk til en redusert bildefrekvens og oppløsning. Øke båndbredden til 128 kbps øker bildefrekvens, men du bør ha minst 1 megabit per sekund (Mbit) tilkobling for kompleks grafikk på redusert kvalitet eller enkle bilder i full farge.

En veldig rask 100mbit forbindelse gir en sømløs brukeropplevelse. Du kan få tilgang til en annen datamaskin på samme måte som om du satt foran den.

Ventetid

VNC båndbredde krav

Satellitt Internett er ikke et godt valg for VNC brukere.

Latency refererer til forsinkelse i kommunikasjonen mellom to enheter. Selv om du har en høy båndbredde-tilkobling, kan du oppleve treg ytelse i VNC hvis du er langt borte fra datamaskinen du ønsker tilgang til. Dette er hovedsakelig et problem for brukere tusenvis av miles fra hverandre. VNC viser ingen spesifikke latency krav, men du bør bruke en Internett-tilkobling med minst mulig ventetid. Unngå mobildata eller satellitt Internett, som vanligvis har svært høye ventetider.

Nettverksbruk

VNC båndbredde krav

Forvent tregere ytelse hvis du deler båndbredde på et nettverk.

Du bør også ta nettverksbruk i betraktning. Hvis du deler en forbindelse med flere brukere eller laster ned filer mens du bruker VNC, vil ytelsen lide. Sørg for at du er den eneste brukeren på nettverket, og at VNC er det eneste programmet tilgang til Internett for en bedre brukeropplevelse.