WAP Vs. 3G

Når mobiltelefonen produsenter begynte å produsere enheter i stand til grunnleggende Internett-tilgang, trådløs infrastruktur som utføres av mobiltelefontjenester var ikke klar til å gi nok båndbredde til å støtte nettilgang. Wireless Access Protocol (WAP) lar telefoner omgå dette problemet ved å kondensere Internett-data slik at eksisterende infrastruktur kan håndtere det. Denne løsningen var ikke lenger nødvendig etter at utviklingen av tredje generasjons (3G) trådløse nettverk.

Wireless Access Protocol

The Open Mobile Alliance utviklet WAP-protokollen på slutten av 1990-tallet for å gi mobiltelefoner med mer robuste datatjenester og Internett-tilgang. Mobiltelefoner på den tiden hadde vesentlig mindre prosessorkraft og batterikapasitet enn moderne telefoner, så de trengte en forenklet protokoll for å hente informasjon fra Internett via et mobilnett. WAP analyserer HTML-data til mer en kompakt dataformat og reléer det til enkelte telefoner.

Wireless Markup Language

Dataene som mobiltelefoner får gjennom WAP er i Wireless Markup Language, eller WML, en informasjons formatering kode. WML er mer kompakt enn standard HTML-kode, slik at det tar mindre båndbredde for å sende WML data via mobilnettet. WML tar også mindre prosessorkraft for mobiltelefonen for å analysere enn HTML-data. Ulempen med denne protokollen er at web-sider og web-tjenester må ha eget WML kode for mobiltelefoner. Ellers vil enheter som bruker WAP ikke være i stand til å få tilgang til disse sidene eller tjenester.

tredje generasjon

Mens den WAP-protokollen søker å overføre data på en mer effektiv måte gjennom eksisterende cellulære infrastrukturer, er 3G-teknologi en forbedring av den cellulære infrastrukturen selv. Tredje generasjons nettverk bære både tale og data til mobiltelefoner og bærbare enheter og arbeid på en høyere frekvens enn eldre mobilnettverk. Disse nettverkene er i stand til mye større båndbredde enn sine forgjengere, slik at de ikke trenger kondenserte dataformater som WML.

moderne bruk

Tredje generasjons nettverk har stort sett erstattet WAP dataprotokollen. Jo høyere båndbredde på 3G-nettverk og forbedringene med mobiltelefon prosessorkraft har fjernet det meste av hindringer som nødvendig WAP-protokollen. Tredje generasjons nettverk kan du få tilgang til Internett uten begrensninger av WML. Dette lar 3G-nettverk gir full tilgang til Internett for å ikke bare mobiltelefoner og smarttelefoner, men til bærbare datamaskiner og nettbrett. I motsetning er WAP-protokollen ikke er i stand til å gi disse enhetene med denne typen robust Internett-tilkobling.