Web-baserte læringsaktiviteter for synshemmede

Web-baserte læringsaktiviteter kan være et nyttig verktøy for alle, og kan bidra til å gi de som er svaksynte med hjelpemidler som gjør det mulig for dem å arbeide mer selvstendig, men mange websider og aktiviteter er utformet med litt omtanke for de som er visuelt svekket, og skaper en rekke utfordringer som må overvinnes for å bruke disse materialene.

Metoder for tilgang

En rekke måter finnes for de som er svaksynte å få tilgang til materiale på nettet. Selv om deres visjon er begrenset, kan mange fortsatt tilgang til web-aktiviteter visuelt. For å gjøre materialer enklere å lese, kan de få en større dataskjerm, endre oppløsningen, øker standard skriftstørrelse, digitalt forstørre en del av skjermen eller flytte sitt ansikt nærmere. De kan også sette standardverdiene til mørk bakgrunn og lys tekst fordi dette reduserer problemer forårsaket av gjenskinn.

Andre tar i materiale gjennom tekst-til-tale-programvare eller gjennom en leselist, vanligvis plassert ved siden av eller under tastaturet, noe som er spesielt nyttig for de som også har begrenset hørsel og tillater en å få tilgang til informasjon på nettet mens kommunisere verbalt. For tale eller blindeskrift, er materialer behandlet av skjermen lesing programvare som kan identifisere noen andre enn tekst ting, som grafikk. Tastaturet kan brukes til å skrive inn tekst og til å kontrollere navigering med hurtigtaster. Tale-til-tekst-programvare er også brukt.

Utfordringer i Access

Synshemmede ansiktet mange utfordringer ved bruk av web-baserte læringsaktiviteter. Selv for de som er godt trente i å bruke skjermlesere, er det betydelig mer vanskelig og tidkrevende å bruke dem. Begrenset synsfelt kan føre til at synshemmede å overse tekst som ikke er justert til venstre. Det kan også være vanskelig å tilpasse seg endrede skriftstørrelser og til å ta i levende bilder og videoer. Liten tekst og dårlige kontraster gjøre materialet mer vanskelig å se.

Sider som viser ny tekst i bunnen, som forum og sider som viser det samme header teksten gjentatte ganger kan legge navigasjons vanskeligheter for de som bruker skjermlesere. Rulle selv og velge valg på en online quiz kan være spesielt vanskelig, både for de som både bruker tilpasninger for å lese materialer visuelt og for de som arbeider gjennom en skjermleser, men åpner hvert spørsmål på en ny side kan hjelpe.

Aktiviteter kan være utformet for tilgjengelighet til synshemmede ved å ha klar tekst og enkel navigering, og ved å inkludere tekst beskrivelser av bilder. Synshemmede studenter bruker web-basert læring kan trenge ekstra tid til å fullføre arbeidet, leselister og hodetelefoner eller et sted hvor de kan bruke tale-programvare uten å forstyrre de rundt dem.