Webmail Informasjon

Webmail Informasjon


Mange Internett-leverandører, Webhotell og e-spesialister gi Webmail for brukerne som en del av andre pakker og som frittstående tjenester. Webmail viser til e-post tilgjengelig via et webgrensesnitt, som betyr epost brukes via nettleseren. Noen Webmail tjenester er gratis og noen er kommersielle. Teknologiene og brukerfunksjoner som tilbys innenfor en Webmail tjenesten varierer, men vanligvis inkluderer et sett av standard funksjoner. Populære Webmail leverandører inkluderer Gmail, Hotmail og Yahoo Mail.

Provider

I noen tilfeller når en forbruker kjøper en pakke fra en ISP å gi dem tilgang til Internett, vil de også bli gitt en eller flere e-postadresser som kan nås via Webmail. I tillegg Web hosting selskaper tilbyr ofte Webmail pakker som en enkelt tjeneste eller som en del av en annen tjeneste som hosting eller domene registrering. En rekke organisasjoner tilbyr også Webmail tjenester utelukkende, som er gratis i mange tilfeller.

Interface

Webmail brukergrensesnitt varierer, men deres definerende kjennetegn er at de er tilgjengelig fra nettleseren. Brukere bla til en gitt nettadresse og blir bedt om å logge inn. Brukeren får disse detaljene når en konto er åpnet, vanligvis inkludert et brukernavn reflektert i den gitte e-postadresse og et passord valgt av brukeren under registreringsprosessen. Når du er logget inn på Webmail konto, kan brukere få tilgang til innboksen, laste ned vedlegg, sende ny e-post eller svare på eksisterende, adkomst kopier av sendte mail og administrere mapper, slette meldinger som kreves.

brukere

En konto hos en webmail leverandør gir brukeren en unik e-postadresse. Denne e-postadressen omfatter vanligvis et domenenavn innledes med en lokal seksjon, normalt representerer personens brukernavn og etterfulgt av "@" karakter som følger: [email protected]

Når en bruker registrerer med en Webmail leverandør, er han også gitt et passord, normalt valgt av brukeren, men noen ganger tildelt ved hjelp av tilfeldige algoritmer. Disse detaljene er vant til å logge inn på Webmail grensesnitt og brukeren kan kontaktes via e-post ved hjelp av sine oppgitte adressen.

funksjoner

Webmail kontoer tilbyr en rekke funksjoner for å forbedre opplevelsen av å bruke en e-postkonto. Brukere kan sette opp funksjoner for videresending, noe som betyr at alle meldinger som sendes til e-postadresse vil bli kopiert til en ny en. Auto-respondere tillate brukere å automatisk sende ut en forhåndsmelding som svar på eventuelle meldinger mottatt, ofte brukt når adressen ikke kommer til å bli opprettholdt på lang eller kort sikt. Brukere kan også søke Webmail kontoer ved hjelp av nettsiden grensesnittet. De fleste Webmail leverandører bruker spam-filtre, automatisk plassere merkede meldinger spam inn i en egen mappe, som brukeren kan få tilgang til hvis de ønsker det.

andre grensesnitt

Webmail brukere kan noen ganger få tilgang til sine kontoer gjennom andre enn hovednettstedet grensesnitt. Ved hjelp av desktop e-postklienter eller mobile e-postprogrammer, kan brukerne vise nye og eksisterende meldinger, svare og sende nye meldinger fra datamaskiner og mobile enheter uten å måtte logge på kontoene sine ved hjelp av nettsiden grensesnittet. Denne evnen er avhengig av om Webmail leverandøren er villig til å gi brukeren med nødvendig informasjon, inkludert e-postserver og kontoinformasjon.