Wi-Fi Connection Problemer med iPad

Wi-Fi Connection Problemer med iPad


I 2010, etter at den første iPad ble lansert for allmennheten, Apple erkjente tavle-PCer kan oppleve Wi-Fi-tilkoblingsproblemer. Med lanseringen av iPad 2 i mars 2011, noen brukere rapportert å ha Wi-Fi-tilkoblingsproblemer, også. Hvis du opplever noe signal, et svakt signal eller sporadisk tilkobling med din iPad, Apple tilbyr en dedikert support side på sin hjemmeside med mulige løsninger.

iPad Software Updates

Sjekk for å se om Apple iPad iOS-programvaren er oppdatert. Du kan sjekke firmware versjon fra "Generelt" i "Innstillinger" opp, men den enkleste måten er via iTunes-programmet på datamaskinen. Åpne iTunes fra skrivebordet og koble iPad til datamaskinen. Under "Devices" panel, klikker du på etiketten for iPad. Så se etter og klikk på "Søk etter oppdateringer" knappen. Programvaren vil automatisk sjekke og be deg om å installere om en ny firmware versjon er tilgjengelig. Hvis en hvis ikke er tilgjengelig, vil det si at enheten er oppdatert.

Wireless Router Update

Sjekk den trådløse ruteren i hjemmet eller på kontoret, og sørg for at den har den nyeste versjonen firmware installert for enheten. Du må se i brukerhåndboken eller produsent, som hver ruter er annerledes på sin oppdateringsprosessen. Noen rutere tillater automatiske programvareoppdateringer fra sin kontrollpanelet. Andre rutere gjør det umulig å oppdatere programvaren automatisk, slik at du må gå til produsentens hjemmeside for å laste ned ny firmware.

Forny Network Lease

Du kan ofte løse Wi-Fi-tilkobling woes ved å fornye nettet leieavtalen via iPad. For å gjøre dette, trykk på "Settings" app og gå til "Wi-Fi" -delen. Trykk nettverket ditt fra listen og trykke "Forny Lease" -knappen. Når du blir bedt om å trykke på "Forny" -knappen. Etterpå søke etter ditt nettverk og skriv inn passordet for å koble til igjen.

Nullstill nettverksinnstillinger

Hvis alt annet mislykkes, tilbakestille nettverksinnstillingene å starte på nytt. Trekk opp "Settings" app og trykk på "General" fra menyen. Rull ned til bunnen av siden og trykk på «Tilbakestill». Trykk på "Tilbakestill nettverksinnstillinger" og når du blir bedt om å trykke på "Reset" -knappen. Du må koble til hjemme- eller kontornettverket igjen etter en hel nettverk reset.