Windows 7 Raid Problemer

Windows 7 Raid Problemer


Harddisk svikt kan rane deg av dine data. Du kan sette opp backup ordninger, men dette krever at du setter av tid til å gjøre det. Redundant Array of Inexpensive Drives eller RAID, arrays er en løsning på dette problemet, selv om de har noen problemer på Windows 7.

RAID

En RAID array forbinder flere stasjoner som datamaskinen behandler som en enkelt stasjon. Fordi data er redundant spredt over flere harddisker hele tiden, hvis en disk i arrayet svikter, dataene er likevel sannsynlig trygg på en av stasjonene som ikke har sviktet.

nForce

Windows 7-brukere kan komme over problemer med uventede tap av data hvis de installerer Windows 7 på en matrise som består av Nvidia nForce2, nForce3 eller en tidlig nForce4 maskinvare. Matrisen kan bruke eldre firmware, som Windows 7 installasjonen vil overskrive og korrupt. Derfor, sørg for at du oppdaterer BIOS før du installerer Windows 7.

Utilgjengelige Boot Device

Noen Windows 7-brukere vil se og feilmelding der det står "STOP 0x0000007B INACCESSABLE_BOOT_DEVICE" etter at de har installert en RAID-disk. Dette er fordi den nødvendige driveren ikke er aktivert. Løs dette ved å sette "HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Iastorv" registernøkkelen til 0 i "Value data" feltet. Deretter installere RAID-driveren fra en CD eller fra Internett.