Windows Media Player kan ikke installeres på XP Home

Windows Media Player 10 kommer forhåndsinstallert med operativsystemet programmet XP. Det er en annen versjon av Windows Media Player som er kompatibel med XP. Hvis du prøver å laste ned feil versjon av programvaren vil du støte på problemer med installering. I tillegg er det andre faktorer å ta hensyn til når du installerer Windows Media Player i XP, som bit versjon og om datamaskinen har de nødvendige maskinvarekrav.

Bruksanvisning

1 Last ned riktig versjon av Windows Media Player. XP-operativsystemet er bare kompatibel med Windows Media Player 10 og 11, selv om nyere versjoner av Windows Media Player er tilgjengelig.

2 Last ned den nyeste oppdateringspakken for XP. Windows Media Player vil ikke installere med mindre du har Windows XP Service Pack 2 eller 3 installert. For å installere de nødvendige servicepakker og andre oppdateringer for operativsystemet, klikk på skrivebordet Start-menyen og velg "Windows Update."

3 Last ned den riktige bit versjon. Windows XP kommer i en 32-bit og 64-bit versjon. En spesifikk installasjonsfilen for Windows Media Player som finnes for hver bit type driftsprogramvare. For å se hva bet type du har, kan du klikke på kontrollpanelet i skrivebordet Start-menyen. Velg "System" og deretter "System Properties" og deretter på "General" fanen.

4 Forsikre deg om at datamaskinen har de nødvendige komponentene. Det må være minst 64 MB RAM, minst 200 MB ledig plass på harddisken, minst en 16-bit lydkort, en CD eller DVD-stasjon, og systemet må bruke Internet Explorer 6 eller nyere. Hvis du vil kontrollere hvor mye diskplass eller RAM, klikker du på Kontrollpanel i desktop startmenyen. Velg "System" og deretter "System Properties" og deretter på "General" fanen. For å se lydkortet type, klikk "Tilbehør" fra startmenyen. Deretter velger du "System Information" -mappen. Klikk på symbolet "+" ved siden av "Components". Velg "Sound Device".

5 Installer "Update Rollup 2" for Windows Media Center. Hvis du kjører Windows Media Center og ikke har installert denne oppdateringen, vil du ikke være i stand til å installere Windows Media Player 11. Hvis du vil se om oppdateringen er installert, klikk på "Kjør" i desktop startmenyen. Skriv "appwiz.cpl" i søkefeltet, og klikk deretter "OK". Sjekk "Vis oppdateringer" boksen. Se etter "Microsoft .NET Framework 1.1 Hotfix (KB886904)" i listen over installerte programmer. Hvis det ikke er tilgjengelig, klikker du på "Windows Update" fra Start-menyen og laste ned oppdateringen.