Windows vil ikke starte på en Dell datamaskin med en CPU vifte feil

Hvis Dell ikke startes opp på grunn av en vifte feil, dette problemet faktisk har ingenting å gjøre med Windows eller modell av datamaskinen. Fan feil kan skje til hvilken som helst PC eier, og de er strengt tatt et spørsmål om feil maskinvare. Selv vifte feil er alvorlige, deres årsaker er vanligvis veldig grei.

CPU vifte Basics

Tenk på datamaskinen prosesseringsenhet som hjernen i datamaskinen. Denne liten del av hovedkortet er ansvarlig for hvert program som kjører, hvert tastetrykk du skriver, og alle meldinger du mottar. Som med all elektronikk, desto vanskeligere CPU fungerer, jo varmere blir det. Det er der viften kommer i. Den CPU vifte leder varmen bort fra CPU og ut av datamaskinen saken. Uten en fungerende fan, vil CPU automatisk slå av maskinen før den startes. Det vil ikke engang vente å bli varmt.

grunn~~POS=TRUNC Fixes

Noen ganger kan du løse vifte problemer uten å måtte åpne opp saken. Sjekk rundt lufteventiler for din sak for eventuelle blokkeringer, som for eksempel støv kaniner. Det samler seg støv ofte rundt lufteventiler, og hvis datamaskinen ikke har hatt en vårrengjøring på en stund, noen ganger ventilene kan bli tett. I tilfelle at datamaskinen er overopphetet på grunn av dårlig ventilasjon - forårsaket enten av blokkeringer eller ved bruk på et isolerende underlag som et teppe - prøver å slå datamaskinen på en gang vil noen ganger resultere i et mislykket oppstart. Hvis dette er tilfelle, la datamaskinen kjøle seg ned i minst en halv time før du prøver igjen.

Åpning datamaskinen

Hvis ideen om å åpne opp datamaskinen din sak gjør du balk, er det best at du kontakter Dell kundeservice for å utforske dine reparasjon og garantialternativer. Men hvis du føler deg som sparer litt penger og lære litt om den interne driften av datamaskinen, fikse vifte problemer hjemme kan være ganske enkel. Før du begynner, bør du plassere maskinen på en tørr, ren overflate. Ikke arbeid over teppe, da dette kan føre til katastrofale statisk utslipp innen maskin. Bruk alltid en anti-statisk armbånd når du arbeider inne i datamaskinen. Når du åpner saken, jobber sakte og holder alle skruene på et trygt sted.

Reparere Fan

Når inne i datamaskinen, må du tydelig kunne se viften. Se deg rundt din sak før du begynner å rusle rundt. Det første du må se etter er noen hybelkaninene eller løse ledninger som begrenser bevegelse av viftebladene. Hvis viften ikke kan spinne, vil datamaskinen ikke vil starte. Hvis hengende ledninger er å klandre, bruke en zip tie å pakke dem ut av veien. Noen ganger hvis en datamaskin har fått en skarp støt eller fall, kan maskinvareelementer bli koblet fra. Sjekk om din viften er koblet fra hovedkortet. Hvis du føler deg modig nok til å koble det selv, sjekk nettstedet Dell for å finne den type hovedkort som brukes i din datamaskin. Deretter kan du sjekke hovedkort produsentens nettsted for å finne ut nøyaktig hvor du skal koble viften. Hvis alt er koblet og viften fortsatt ikke fungerer, kan det bare være på tide å bytte viften helt. Ta kontakt med Dell kundeservice eller din lokale datamaskin verksted hvis dette er tilfelle.