Windows ytelse Diagnostics

Microsoft tilbyr en rekke gratis diagnoseverktøy for å overvåke datamaskinens ytelse. Disse verktøyene hjelpe med RAM effektivitet, harddisk lagring og generell ytelse overvåking.

Systemverktøy

Innenfor Systemverktøy-mappen, og tilbyr Windows flere diagnostiske applikasjoner. Diskopprydding er utviklet for å kjøre harddisken på unødvendige midlertidige eller slettede filer. Disk Defragmenter komprimerer plass igjen etter opprydding slik at plassen kan brukes av andre programmer. Sikkerhetskopiering og Systemgjenoppretting er viktige verktøy som kan hjelpe hente tapte data.

Windows Performance Monitor

Windows Vista var den første til å inkludere Performance Monitor verktøy for å overvåke den generelle systemytelsen. Performance Monitor er passelig, slik at brukeren kan velge hvilke operasjoner han ønsker å overvåke. Verktøyet lagrer også tidligere ytelsesdata for sammenligning.

Windows Memory Diagnostic

Dette verktøyet er tilgjengelig i Windows 7 og for nedlasting med andre Windows-versjoner. Memory Diagnostic skanner system RAM for potensielle problemer og hjelper brukeren løse disse problemene.