Wire Farger i en datamaskin Fan

Wire Farger i en datamaskin Fan


Små fans holde den stasjonære datamaskinen indre temperatur kjølig og stabil. Viften etikett indikerer mengden av luftstrømmen, som uttrykkes i kubikkfot per minutt (CFM). Større saker vil ha både et inntak fan og en avtrekkskabinettvifte. Fargekodet ledninger gjør det enkelt å feilsøke defekte fans.

Kabling standarder

Det finnes standarder som bestemmer pin-outs for sammenhengende komponenter i PCer. Det er bare to standarder for tilkobling av fansen. De tre-wire tilkobling gir positiv likespenning, bakke og viftehastighet. På den fire-tråds-versjonen, er den fjerde ledning for et hastighetsstyresignal til viften.

Tre-Wire Connectors

Den tre-leder konfigurasjonen inkluderer en Molex-kontakt for å få plass til tre ledninger. De er: svart for jord, rødt for positive DC og gult for utgangs tach fra viften. Tach linjen gir RPM informasjonen tilbake til datamaskinen.

Fire-Wire Connectors

De fleste datamaskiner bruker 4-tråds konfigurasjon. Dette omfatter en fjerde ledning som gir en pulsbreddemodulert (PWM) signal til viften for å kontrollere dens hastighet. Den fjerde ledningen er vanligvis blå.