WPD til PDF-fil konvertering

Word Perfect var en populær tekstbehandlingsprogram på 1990-tallet, men blir stadig mer sjeldne. Fra tid til annen, vil du komme over en Word Perfect dokument, eller WPD filen, og trenger å skrive den ut eller sende det til en venn eller kollega. I slike situasjoner kan det være nyttig å konvertere filen til en PDF. Dette er enkelt å gjøre.

Åpning WPD filer

Hvis du har Word Perfect på datamaskinen din, åpne WPD-filer er enkelt: bare åpne filer med Word Perfect. Datamaskiner med Word Perfect er stadig sjeldnere, men.

I dag er de to viktigste ordet prosessorer på markedet er Microsoft Word og Open Office Writer. Begge disse tekstbehandlere kan åpne WPD filer - som standard med svært lite formatering problemer. Dette betyr at du kan åpne filene allerede hvis du har en av disse to tekstbehandlere.

Hvis du ikke har noen av disse programmene, sjekk ut Open Office. Dette åpen kildekode kontorpakken kan åpne WPD filer og gjøre mye mer - og det er en gratis nedlasting. Sjekk det ut i Resources.

Installer PDF-skriver

Open Office kan eksportere filer til en PDF som standard; bare klikk på "File" og deretter "Eksporter til PDF."

Hvis du bruker Microsoft Word eller Word Perfect, kan du legge til denne funksjonaliteten, drift hele systemet, ved å installere en PDF-skriver. Sjekk ut PDF Printer, et gratis åpen kildekode virtuell skriver som kan lage PDF-dokumenter (se Resources.)

Skriv ut PDF

Når PDF-skriveren er installert, og skaper en PDF fra alle program er så enkelt som å klikke "Skriv ut", og deretter velge den virtuelle PDF skriveren i utskriftsdialogboksen. Du vil da bli bedt om hvor du vil lagre PDF til. Bruk denne metoden fra Word Perfect eller Microsoft Word, og du kan konvertere WPD filer til PDF-filer.