Yahoo avviser post fra serveren min

Yahoo Mail e-postservere avviser e-postmeldinger om avsenders e-postserveren ikke er i samsvar med standard Internett praksis. Yahoo blokkerer også e-post servere som er mistenkt for å sende uønsket søppelpost meldinger for å beskytte sine brukere mot spam, virus og phishing svindel forsøk. Hvis Yahoo Mail avviser meldinger som sendes fra e-postserveren, feilsøke problemet ved å kontrollere innstillingene serverens.

Bounce Priser og prøv Politikk

Yahoo Mail avviser meldinger fra serverne sender et stort antall e-poster som spretter fordi mottakernes e-postadresser ikke eksisterer. Høy fluktfrekvens indikerer at e-postserveren sender ut store mengder uønsket e-post til tilfeldig genererte e-postadresser. Feilsøke dette problemet ved å kontrollere at mottakernes e-postadresser er ekte og nøyaktig. Noen e-postservere kontinuerlig prøve å sende avviste meldinger. E-post server administratorer kan justere serveren for å redusere eller fjerne sprett e-forsøk. Hvis du er en hjemmebruker, kontakter du Web vertens teknisk støtte til flagg og løse problemet.

Server Response Codes

E-poster avvist av Yahoo Mail inkluderer vanligvis en SMTP-server respons kode. Du kan se koden i meldingshodet til e-post spratt av Yahoos servere eller i serverens SMTP-logger. Yahoo forteller at en "500" code indikerer at du trenger å iverksette tiltak for å rette et problem med din e-post. Organisasjoner som følge Internet e-post beste praksis retningslinjer og prosedyrer ofte teste fluktfrekvensen av e-poster avvist med "500" server-responskode, fordi dette kan indikere en systemisk serverproblem. Igjen, de fleste hjemmebrukere må kontakte webverten for å løse problemer med "500" server svarkoder.

uønsket e-post

Yahoo ønsker å redusere mengden av søppelpost som kommer i brukernes innbokser, og Yahoos e-postservere kan derfor avvise uønsket e-post. Yahoo råder direkte e-markedsførere til å bruke "closed-loop bekreftelse" før du sender kommersiell e-post til Yahoo e-postadresser. Lukket-sløyfe bekreftelse krever at mottakeren email for å bekrefte og verifisere at han ønsker å motta e-post fra avsenderen. Implementering av denne bekreftelsen og verifikasjon prosedyre sikrer at e-postene går bare til ekte og validerte e-postadresser. Gir en "Unsubscribe" på all markedsføring e-post reduserer også problemet med uønsket e-post.

Kontakt Yahoo

Hvis du følger e-beste praksis, men fortsatt har problemer med avviste e-post, ta kontakt med Yahoo direkte. Gå til Kontakt Yahoo siden på Help.yahoo.com og klikk på "Yahoo Mail leveringsproblemer Form" i delen E-post. Oppgi navn, kontaktinformasjon og informasjon om e-postserveren og noen server feilkoder som inngår i meldingshodet på avviste e-poster. Klikk på "Send" -knappen når du har fullført alle deler av skjemaet. Yahoo vil kontakte deg dersom det er behov for mer informasjon for å undersøke problemet.