Yahoo Chat E-post er årsaken trojanere

Yahoo Chat E-post er årsaken trojanere


Yahoo chat-funksjon lar deg kommunisere med dine venner i sanntid. Du kan konvertere chat-økten i en e-post ved å klikke på ikonet i chattevinduet. Dessverre, chat og e-postprogrammer bidra til å spre ondsinnet kode som kalles trojanske hester; enkle forholdsregler som å kjøre anti-malware verktøy på datamaskinen din kan bli kvitt trojanere og stoppe dem fra å komme tilbake.

Yahoo Chat E-post

Yahoo tilbyr både en frittstående chat-funksjon som du laster ned og installerer på din datamaskin og en nettleser-baserte chat som du kan bruke uten å installere Yahoo programvare. Dette lar deg åpne en chat fra e-post side Yahoo ved å holde musepekeren over "Skriv melding" knappen og velge "IM" fra rullegardinmenyen. Hvis du ønsker å konvertere chat-økt til en e-post, kan du gjøre det ved å klikke på ikonet konvolutt, en av tre ikoner øverst i chattevinduet. Du kan sende filer via chat eller som e-postvedlegg. Dessverre kan disse havna ondsinnet kode som trojanske hester.

Hva er en trojansk?

Trojanske hester er biter av ondsinnet programvare som kan kompromittere sikkerheten og funksjonaliteten til datamaskinen. De kalles trojanere, fordi de er farlige filer forkledd som trygge de som spill, dokumenter, bilder eller dataverktøy. Trojanere er ikke forårsaket av chat eller e-postprogrammer; programmerere lage dem. Chat og e-postprogrammer kan brukes til å spre trojanere, men slik at det ser ut som om programmet har liksom forårsaket Trojan skal vises.

Hvordan trojanere kan spre

Ethvert program som tillater overføring av filer eller koblinger, for eksempel Yahoo e-post eller chat programmer, kan utilsiktet spre ondsinnet kode. Infiserte filer kan sendes uhell mellom venner, som trojanere kan være sammen med ekte programvare. Datamaskinen kan også bli smittet hvis du følger en link til en "angrep side" - et nettsted som inneholder skadelig programvare som automatisk laster ned til datamaskinen din. En venn kan uheldigvis sender deg en slik kobling via Yahoo, som ordinære nettsteder kan bli hacket og omgjort til angrepssider. Kriminelle som ønsker å infisere mange datamaskiner med trojanere eller annen malware kan bruke en bot - et program som utgir seg for et menneske. Boten kan legge ut filer eller lenker på chat eller via e-post, slik at det ser ut som om de kommer fra en person.

Takle trojanere

Den beste tilnærmingen er å hindre Trojans infiserer datamaskinen i første omgang. Installer anti-malware programvare og holde det oppdatert. Ikke last ned filer eller følge koblinger fra Yahoo-brukere du ikke kjenner. Bruk en nettleser som kan oppdage angrep områder; utdaterte nettlesere som Internet Explorer 6 forlate datamaskinen sårbar for infeksjoner.