Zip Disk Feilsøking for en Mac

Zip Disk Feilsøking for en Mac


Iomega introduserte Zip Disk i 1994 som et høykapasitets alternativ til den daværende felles standard 1,44 MB diskett. Selv om umiddelbart populære, har Zip siden blitt gjengitt foreldet av en rekke teknologier (bredbånd Internett, minnepinner, billig CDer og DVDer), men det er fortsatt viktige data som er lagret på fjellene i Zip-disker. Iomega produsert den originale diskene, men til slutt lisensierte teknologien, slik at tredjeparter å produsere og markedsføre Zip media. Hvis du får problemer med en Zip disk på en Mac, er det noen trinn du kan følge for å prøve og løse problemet.

Start med Common Sense

Zip Disk Feilsøking for en Mac


Sjekk stasjonen og disk seg til å sørge for at de er kompatible. Zip-stasjoner er tilgjengelige i 100 MB, 250 MB og 750 MB kapasitet modeller og er "bakoverkompatibel" (som betyr at de mindre kapasitet diskene er lesbar i høyere kapasitet stasjoner), men ikke vice versa. En 100 MB stasjonen vil ikke være i stand til å lese 250 MB eller 750 MB disker.

Kontroller tilkoblingene

Zip Disk Feilsøking for en Mac


Sett begge ender av kabelen som kobler stasjonen til Mac og prøve en annen kabel. Hvis stasjonen er SCSI, koble fra alle andre enheter på SCSI-kjeden. Hvis stasjonen er USB, unngå eventuelle USB-huber når du kobler stasjonen. Hvis du bruker en eldre Mac med en innebygd Zip Drive, som betyr at Mac og stasjonen er begge over ti år gammelt og er ikke lenger støttes. Start Mac etter å ha bekreftet tilkoblingene.

Sjekk Media

Zip Disk Feilsøking for en Mac


Swap ting rundt; prøve å bruke en annen disk i stasjonen, koble stasjonen til en annen datamaskin, og deretter prøve å lese disken i en annen stasjon. Målet er å isolere enten det er på stasjonen, er Mac det er knyttet til eller mediene selv som er problemet. Hvis informasjonen på en bestemt disk er uerstattelig, så prøv denne prosessen med en som ikke inneholder viktig informasjon. Disker som ikke vil mate ut kan utløses ved hjelp av en binders i hullet i nedre høyre hjørne på forsiden av stasjonen.

Sjekk Drive

Zip Disk Feilsøking for en Mac


Lytt etter en klikkelyd eller skrapelyd i stasjonen når en disk er satt inn. Dette er vanligvis en indikasjon på en skadet stasjon, og dette er kjent innfall i skadede Zip-stasjoner gjør ofte helt gode disker uleselig. Zip-stasjoner er billig nok til å kjøpe en ny (i motsetning til å reparere en fungerende modell), så hvis det er selve disken som er skadet, så ting kan utbedres ved å åpne lommeboken.

Avanserte alternativer

Zip Disk Feilsøking for en Mac


Veie alternativene for hvor mye tid, krefter og penger du har tenkt på expending å gjenopprette dataene av en skadet Zip Disk. Mens standard programvare alternativer (Iomega disk verktøy, Norton Utilities, Techtool Pro, Apples Disk Utility) har en tendens til å levere hit-or-miss resultater i slike tilfeller sende en Zip disk til en profesjonell data utvinning tjenesten er en levedyktig, men svært dyrt, alternativ. Bestem deg for hvor mye du har tenkt å bruke på forhånd i tilfelle du må gi opp.