Zoomfunksjon VLC sin

VLC media player har en zoom alternativ kjent som "Interactive Zoom." Funksjonen lar brukerne velge en del av rammen for å bruke en zoom, og for å endre zoom avstand. Alternativet kan lett gå ubemerket som det ikke vises på VLC viktigste kontrolleren, og heller ikke blant de programmene video alternativer.

Aktivering Zoom

VLC zoomfunksjon ligger i programmets utvidede kontroller. Disse finner du ved å klikke på "Window" i hovedverktøyet linjen øverst på skjermen. Dette åpner den utvidede kontroller panel. På toppen av dette panelet er en rullegardinmeny med alternativet "Video Filter". Å velge dette alternativet viser en boks merket "Interactive Zoom." Klikk på denne boksen for å aktivere zoom-funksjonen.

Interface

Interaktiv zoom viser et lite vindu i øvre venstre hjørne av hovedvinduet. Det lille vinduet viser videoen så langt ut som zoom går. Inni dette vinduet er en hvit boks. Den delen av videoen som er i boksen er den delen vises i hovedvinduet.

Controls

De to aspekter til zoomkontrollene er fokus og avstand. Plasseringen av boksen i mindre vindu avgjør hvor zoom er fokusert. Flytte seksten endringer hvilken del av videoen er synlig i hovedvinduet. Dette gjør du ved å klikke og dra boksen. Nedenfor boksen er en trekant under ordene, "Zoom Hide." Klikke og dra området innenfor trekanten endrer zoom avstand. Dra opp zoomer inn, mens du drar opp zoomer ut. Ved å klikke "Zoom Hide" skjuler kontrollene og viser ordene "Zoom Vis" i øvre venstre hjørne. Ved å klikke på dette viser kontrollene igjen.

Screen Mode

Når du klikker og drar for å operere zoomkontrollene dette kan også flytte hele videovinduet. Dette gjør kontrollene vanskelig å bruke. Gå inn fullskjerm-modus eliminerer dette problemet. For å gjøre dette velger du "fullskjerm" fra alternativene under "Video" -kategorien i VLC hovedverktøylinjen.